Mindentudó médialejátszó Samsung módra

Hirdetés

Idén nyáron még csak pletykák keringtek az új Samsung PMP-ről (Portable Media Player), azonban a napokban a cég hivatalosan is bejelentette az R1 érkezését. Az teljes nevén YP-R1 médialejátszó mindössze 8,9 mm vastagságú, tömege pedig 50 gramm. A vékony Samsung 45,5 x 85,2 mm alapterületű. A viszonylag kis méret ellenére is 2,6 hüvelyk képátlójú érintőkijelző került a készülékbe, amit a Samsung mobiltelefonokból ismert TouchWiz felhasználói felületen keresztül irányíthatunk. A 400x240 pixel felbontású képernyőt edzett üveg védi, ami ellenáll a kisebb karcoknak. A gyártó egyik legkönnyebb és legvékonyabb PMP-je az akár 720x480 pixel felbontású DivX-es médiafájlokat is képes lejátszani konvertálás nélkül.

Az R1-be került e-bookolvasó, rádió, jegyzetelő, naptár és Bluetooth, amivel például a telefon párosítása után tárcsázhatunk is. A DNSe 3.0 (Digital Natural Sound Engine) hangvezérlés a lehető legtermészetesebb hangzást segíti elérni. A Beat DJ nevű programmal a saját hangunkat és az egyéb effekteket keverhetjük a zenékre, így varázsolva egyedivé azokat.

A kis Samsung a zenék közül lejátssza az MP3, WMA, Ogg, AAC, továbbá a veszteségmentes FLAC és WAV fájlokat is. A videóknál az AVI, MP4, WMV, ASF és MOV fájlok sem jelentenek gondot, kezeli a DivX, Xvid és H.264 kódolású mozgóképeket. A HDMI kimenettel külső megjelenítőre is köthetjük a készüléket. Képekből pedig a JPEG, BMP, GIF és a PNG kiterjesztésűeket nyithatjuk meg vele.

Az MP4-lejátszó 8 és 16 GB-os változatban kapható majd, rózsaszín, ezüst vagy fekete festésű  alumíniumborítással. A PMP elsőként Európában fog megjelenni, a lejátszóhoz a YA-EP 390 típusjelzésű fülhallgatót kapjuk. A 8 GB-os változat ára nagyjából 180 dollár  körül alakul. Az R1 nagytestvére, az NVIDIA Tegra chipjére épülő M1 érkezése is őszre várható. Ennek 3,3"-es AMOLED érintőképernyője lesz, ami 480x272-es felbontással (WQVGA) rendelkezik majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés