Hirdetés

Windows CE 6.0 operációs rendszerre alapoz a Cowon R7 tablet

A médialejátszóiról ismert koreai Cowon Systems bejelentette R7 nevű tabletjét, aminek képeit nézve könnyen de ja vu érzés keríthet bennünket hatalmába. Ez nem véletlen! V5 HD fantázianéven két évvel ezelőtt jelent meg egy 4,8"-es Cowon hordozható médialejátszó, ami a méreteit (173,4 x 113,8 x 13,6 mm) leszámítva szinte pontosan úgy néz ki, mint most az R7.

Hirdetés

Az új, 7"-es termék fejlesztésénél látszólag nem törték össze magukat, ugyanis az érintőképernyő méretének növekedése ellenére változatlanul 800x480 pixeles felbontást kapunk. Sajnos ezzel kapcsolatban nincs pontosabb információ, bár meg merjük kockáztatni, hogy a minőség valamivel jobb lesz mint a V5-é, hiszen az elmúlt két évben rengeteget fejlődtek a mobilok és a tabletek kijelzői. Az operációs rendszer alapjában véve maradt V5-nél is használt Windows CE 6.0, de alaposan átgyúrták, ami a kezelőfelületen is látszik. Érdekes próbálkozás ez a gyártó részéről ebben a szegmensben, főleg annak tudatában, hogy van már androidos médialejátszójuk.


[+]

Az viszont komoly hátrány, hogy internetes hozzáféréssel nem rendelkezik az R7, tehát minden ezzel kapcsolatos dolgot elfelejthetünk. Kárpótolhat bennünket viszont a médiafájlok bődületesen széles támogatottsága (köztük olyanok, mint MKV, TS, 3GP, APE, stb.) és a zenehallgatásnál elérhető 65 órás akkumulátoros üzemidő, ami folyamatos videólejátszás során 10 órára csökken, de ez sem kevés. A Cowon táblagépe tehát kiválóan használható hordozható médialejátszóként, és számos szoftver is kerül rá, ami tabletekhez és e-könyv-olvasókhoz hasonló szolgáltatásokkal ruházza fel a készüléket. A belső tároló mérete igény szerint 16, 32 vagy 64 GB lehet, ami tovább növelhető az integrált microSDHC interfészbe helyezett kártyával.

Az R7-en egyébiránt helyet szorítottak egy HDMI csatlakozónak is, ami a V5-tel ellentétben nem csak 720p-s, hanem Full HD megjelenítésére képes kimenetként is használható, viszont ezen a modellen már nincs SPDIF (digitális) hangkimenet és a kompatibilitás végett kompozit képkimenet sem. Beépített sztereó hangszórója is van az R7-nek, de természetesen a 3,5 mm-es jack csatlakozóra aggatott fül- vagy fejhallgatón keresztül is lehet belőle hangot kicsiholni.

A Cowon egyelőre nem közölte a készülék árát, sem pedig azt, hogy mikorra tervezik a megjelenést.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Hirdetés