Már szállítja partnereinek a Gorilla Glass 2-t a Corning

Januárban a CES alkalmával már megtörtént az új generációs Gorilla Glass formális bejelentése a Corning részéről, de konkrétumot akkor még nem árultak el. A nagy bemutatót a jelenleg is futó barcelonai MWC kiállításra tartogatták. Ezzel egyetemben a szállítás is kezdetét vette, így a hivatalos adatokat és a részletes termékspecifikációt is közzétette a gyártó hivatalos weboldalon.

Gorilla Glass 2 bemutató még a CES-en
Gorilla Glass 2 bemutató még a CES-en

A strapabíró, főként kijelzőborításként használt Gorilla Glass megjelenése óta több mint 30 márka összesen 600 különböző eszközében található meg, így gyártója reméli, hogy a második generációval legalább ugyanekkora sikert fognak aratni. Ebből a szempontból nem elhanyagolhatók azok az újítások, melyek vonzóvá tehetik az új fejlesztést a partnerek számára. A Coring állítása szerint az új megoldás mintegy 20%-kal vékonyabb az előző generációnál, de erősségéből és ellenálló képességéből semmit sem veszített, sőt! A filigrán kivitel lehetővé teszi a vékonyabb táblagépek és okostelefonok tervezését, gyártását, de egyúttal nagyobb fényerőt és élénkebb képet is ígérnek. Az áttervezés során igyekeztek javítani az érzékenységen, aminek előnyeit érintőképernyős alkalmazás során lehet majd észrevenni.

Érdemes megemlíteni, hogy a Gorilla Glass-t nem csak az informatikai és telekommunikációs ipar termékeiben alkalmazzák előszeretettel, hanem a szórakoztatóelektronikai eszközök gyártói is (pl. tévék kijelzőinek védelmére). Ugyanakkor találkozhatunk vele az autó- és építőiparban, továbbá luxuskategóriás háztartási készülékeknél is gyakran használják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés