Napokon belül érkezik a Gorilla Glass 2

Hirdetés

Az okostelefonok és tabletek világa iránt kicsit is érdeklődők számára szinte biztos, hogy nem szorul bemutatásra a Gorilla Glass, ami egy olyan, ma már egyre inkább elvárt képességgel vértezi fel ezeket az eszközöket, amelyről korábban még csak álmodni se mertünk volna. A Corning által kifejlesztet Gorilla Glass speciálisan kezelt és hihetetlenül ellenálló üveg számunkra legérdekesebb felhasználási módja az érintőkijelzők világa, ahol végre nem kell hímes tojásként bánni ezekkel a kütyükkel, hanem konkrétan használati eszközként kezelhetjük őket.

A tavalyi Consumer Electronics Show (CES) egyik legkedveltebb kiállítója is a Corning volt, ahol a Gorilla Glass több más üvegtípussal együtt kínozható volt. Karcolás, kalapálás, hajlítás, azaz mindent bevethettek a szadista hajlamokat magukban hordozó látogatók, hogy saját szemükkel is megbizonyosodhassanak a Gorilla erejéről. Azonban a főemlőst nem hagyják pihenni, és bejelentették, hogy 2012. január 9-én, vagyis az idei CES alkalmával bemutatják a következő lépcsőt, ami a Gorilla Glass 2 nevet kapja.

Sajnos egyelőre semmilyen részlet nem szivárgott ki az új üvegről, azonban annyit elárult a Corning, hogy még szélesebb körben szeretné terjeszteni a Gorilla Glass felhasználását, a nagyobb érintőképernyők, terminálok, szórakoztatóelektronikai eszközök, és sok minden más is a tervek között szerepel. Sikerességüket szemlélteti, hogy jelenleg több mint 30 márkának szállítják a Gorilla Glass-t. A gyártók 575 modellben alkalmazták sikerrel, és világszerte több mint 500 millió termék áll ellen a mindennapi megpróbáltatásoknak. Kíváncsian várjuk, milyen fejlődést mutat majd a Gorilla Glass 2.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés