Hirdetés

A Cooler Master szerint a Radeon R9 Fury X nem sért szabadalmat

A hónap első felében írtunk arról, hogy az Asetek levélben ment neki az AMD-nek és a Gigabyte-nak, és bár ez hivatalosan nem számított nyílt levélnek, tartalma így is napvilágot látott. Az AMD éppen ezért a nyilvánosság előtt válaszolt az Asetek kérésére, amely arra vonatkozott, hogy a vállalat önkéntesen szüntesse be a Radeon R9 Fury X forgalmazását. Ennek természetesen az AMD nem tett eleget, mivel a bíróság sosem mondta ki, hogy a Radeon R9 Fury X megsértené az Asetek szabadalmait. Emiatt az Asetek számára csak a jogi út maradt, ha érvényesíteni akarja akaratát.

Hirdetés

A történet azonban nemrég még bonyolultabbá vált, ugyanis a Cooler Master is reagált, és emlékeztetett rá, hogy eredetileg nem csak a CM USA volt része a pereskedésnek, hanem a Cooler Master is, de az Asetek később önként visszavonta az utóbbi elleni vádakat. Mindemellett a Cooler Master szerint az AMD Radeon R9 Fury X által használt vízhűtő nem volt része a pernek, és a bíróság nem is mondta ki, hogy megsérti az Asetek szabadalmait. Ez eddig a nyilvánvaló tények ismétlése, de most jön az érdekesség: a Cooler Master azt is elmondta, hogy a AMD Radeon R9 Fury X vízhűtőjének dizájnja alapvetően eltér a perben vizsgált eszközök dizájnjától.

Az új információ nagyon érdekes, mivel eddig végig arról volt szó, hogy az AMD Radeon R9 Fury X is egy elméletben jogsértő kompakt vízhűtődizájnt használ, bár hivatalos jogi formában ezt eddig valóban senki sem mondta ki, míg most a Cooler Master azt állítja, hogy a AMD Radeon R9 Fury X vízhűtője eleve nem arra a dizájnra épül, ami miatt az Asetek folyamatosan perel.

Természetesen azt figyelembe kell venni, hogy a Cooler Master mondhat bármit, különösebb jelentősége ennek nincs és nem is lesz, amíg az Asetek hivatalos jogi procedúrát nem kezd a AMD Radeon R9 Fury X ellen, ezt pedig a cég jelenleg vonakodik megtenni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés