Hirdetés

Cooler Master Elite 372 belépőszintű számítógép ház

Hirdetés

A gyártók mostanában nagyon ráálltak a „válság optimalizált” termékekre, mely tendencia főleg a számítógépházak piacán figyelhető meg jól. Valóságos tumultus kezd kialakulni az 50 dollár körüli és alatti árkategóriában. Ezt tetézve a Cooler Master újabb belépőszintű midi tornyot mutatott be Elite 372 néven, mely egy konszolidált, egyszerű kuckó, mely egy átlagos konfiguráció komponenseinek összenyalábolására tökéletesen alkalmas.

Az Elite 372 microATX alaplapok mellett normál ATX szabványúakat is fogad, de azért felépítése elég zömök (192,5 x 427 x 498,3 mm), tömege pedig mindössze 4,6 kg. A ház kívülről teljesen fekete, az összképből csak a logó tűnik ki kontrasztosan. Az elülső panel sűrűn lyuggatott fémlemezből készült, mely 3 x 5,25”-es és egy 3,5”-es külső meghajtóhelyet tartalmaz. Az előlapi kivezetések fent egy műanyag betéten sorakoznak, a kínálat teljesen átlagos (audio ki- és bemenet, 2 x USB 2.0), USB 3.0 kivezetésekre sajnos már nem futotta a büdzséből.

Festetlen beltere is elég fapados. Az elülső traktusba a már említett külső meghajtók alá további 5 x 3,5”-es adattároló halmozható fel, ezek egy része szerszámmentesen szerelhető. Az alaplaptálcát ellátták szerelőablakkal, azonban a kábel bújtató rések vélt helyén üresség tátong. Ha szűkösen is, de a gyártó állítása szerint akár két AMD Radeon HD 5970-es videokártya is befér a házba; a bővítőkártyák hosszát 315 mm-ben, a processzorhűtő magasságát 163 mm-ben maximalizálták.

A ház alsó és felső szellőzőnyílásait mosható porszűrő védi, összesen akár 7 ventilátor is beszerelhető, gyárilag viszont csak egy 120 mm-es hátsó légkavarót kapunk.


[+]

A Cooler Master Elite 372 midi torony vételára 39,90 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés