Computex 2023: asztali PC-k és notebookok az MSI logójával

Frissült a cég Prestige szériás noteszeinek kínálata, és jön egy NFC képességgel felruházható típus is.

A MSI nem csupán különféle alkatrészekkel készült a tajpeji kiállításra, de egyebek mellett asztali, illetve hordozható számítógépeket is felsorakoztatott.

Az üzleti besorolású, ujjlenyomat-olvasóval felturbózott Prestige 16 notebook ráncfelvarráson esett át, mivel a 13. generációs Intel Core (legfeljebb i7) processzorhoz a Studio A13V változatnál már 6 GB-os NVIDIA GeForce RTX 4050 vagy 8 GB-os RTX 4060 GPU-kat is párosíthatunk, ha az A13U típusjelű testvér 4 GB-os GeForce RTX 2050-es megoldása nem felel meg az elvárásainknak. Az Intel Evo plecsnit kiérdemelt, 16 hüvelykes konstrukció IPS kijelzője 2560x1600 pixeles felbontással, valamint 165 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, miközben készülékháza alumínium és magnézium ötvözetéből van, így tömege 2,1 kilogrammnál megáll.

A fedélzeti M.2 slot x4-es PCI Express 4.0-s interfésszel serénykedik, a teljes értékű klaviatúrát fehér háttérvilágítással bolondították meg, míg online társalgásaink lebonyolítását arcfelismerős, Full HD felbontású webkamera (30 fps) és 2 wattos sztereó hangszórók segítik. A hálózati halmazban Wi-Fi 6E-s, valamint Bluetooth 5.3-as egység húzta meg magát, a 82 wattórás akkumulátorhoz 150 wattos adapter tartozik, és a 32 GB LPDDR5 RAM-mal kérhető vas burkolatát körbejárva egy HDMI 2.1 kimenetet, két USB 3.2 Gen2 Type-C kaput (az egyik támogatja a 140 wattos Power Delivery 3.1 gyorstöltést), egy USB 3.2 Gen2 Type-A csatolót, egy 3,5 mm-es kombójacket, plusz egy microSD szabványú kártyaolvasót vehetünk lajstromba.

A vállalati felhasználásra szánt, Commercial 14 névre keresztelt, 14 hüvelykes képernyőt felvonultató laptopról egyelőre annyit tudni, hogy opcionálisan NFC (Near-field Communication) kommunikációs csomaggal és beépített okoskártya-olvasóval egyaránt választható lesz, de a szükség szerint a konfiguráció többi elemével is variálhatunk majd. A billentyűzetet numerikus paddal toldották meg, a tenyértámasz újrahasznosított PCR műanyagból van, és a termék doboza szintén a környezetbarátság jegyében született. A mobilgép, ahogy a fentebb taglalt márkatársa, az év második felében kerül megvásárolható státuszba.


[+]

Az asztali szegmensben áll rajtvonalhoz a Raptor Lake platformra épülő, PRO DP180 13th-ként listázott, 18 literes térfogatú masina, amelynek részletesebb bemutatására már május elején módunk nyílt.


[+]

A jóval kompaktabb, mindössze 1,1 literes térfogattal megáldott PRO DP10M sem ismeretlen a számunkra, hiszen a cég még márciusban elhintette a közeledtét; a pontos specifikációk után érdeklődőknek javasoljuk a róla kanyarított hírünk átfutását.

[+]

A nem épp árérzékenynek nevezhető játékosat vette célkeresztjébe az akár Intel Core i9-13900K(F) CPU-val és GeForce RTX 4090 VGA-val is begyűjthető, a processzort 280 mm-es radiátorral szállított AIO-val hűtő MEG Trident X2 13th, amiről tavaly december végén publikáltunk először, és kétféle kiépítése 1,8, illetőleg 2,45 millió forintért hazai webshopban is kosárba rakható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés