Computex 2019: már monitorokra is felkerül a TUF logó

Ahogy az ASUS fokozatosan bővíti a márkanevet, úgy bővül a termékek sora is – most éppen három új monitorral.

Hirdetés

Egyre többféle termék kerül piacra az ASUS TUF logójával ellátva: notebookok, billentyűzetek, egerek után most itt van három monitor is, amelyeket a ROG kategória alá, de azért még a játékosok igényeire szabott a cég.

ASUS TUF Gaming VG32VQ
ASUS TUF Gaming VG32VQ [+]

A friss hármas bemutatását kezdjük is a valamivel korábban, még május közepén leleplezett VG32VQ-val. Ebben egy 32 hüvelykes, 144 Hz-es, WQHD felbontású hajlított VA panelt nézhetünk egész nap, míg a computexes újdonságnak betudható VG27AQ-ban és VG27BQ-ban egy 27 hüvelykes IPS, illetve TN panel dolgozik, a már említett felbontással. A három készülék fontosabb specifikációi a következők:

TUF Gaming monitorok
Termék megnevezése ASUS TUF Gaming VG32VQ ASUS TUF Gaming VG27AQ ASUS TUF Gaming VG27BQ
Képátló 31,5 hüvelyk 27 hüvelyk
Panel típusa VA IPS TN
Felbontás 2560x1440
Frissítési frekvencia 48-144 Hz 40-155 Hz
Maximális fénysűrűség 400 cd/m² 350 cd/m²
Csatlakozók 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2
Egyéb Hangszóró, HDR-10 támogatás, ELMB Sync + VRR (VESA Adaptive-Sync)

Ezekkel kapcsolatban két dolgot említenénk: az első természetesen a HDR támogatásának jelzése, amely az elérhető maximális fénysűrűséget figyelembe véve persze nem nevezhető annyira teljesnek. A másik – ez a jó hír – az ASUS-féle ELMB Sync (Extra Low Motion Blur Sync) és a variálható képfrissítés együttes használatának lehetősége.

A VG27AQ és BQ csak a panelben különböznek A VG27AQ és BQ csak a panelben különböznek
A VG27AQ és BQ csak a panelben különböznek [+]

Az ELMB eljárás eredetileg a háttérvilágítás kapcsolgatásával végezte a gyorsan mozgó elemek elmozdulásának csökkentését, ez azonban a variálható képfrissítési megoldásokkal nem volt kompatibilis. Egy új megoldással azonban sikerült áthidalni a problémát az ASUS-nak, szóval most egyszerre üzemelhet mindkettő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés