Hirdetés

Computex 2017: házak, székek, egerek a Sharkoonnál

Na és persze billentyűzetek is, hogy a mindenhol elérhető színes LED-ekről ne is beszéljünk.

Hirdetés

Szép számmal hozott újdonságot a Computexre a Sharkoon, akik beviteli eszközök mellett számítógépházakat is két fotelt is bejelentett a kiállításon. Kezdjük is a sort mindjárt a billentyűzetekkel, amelyek két családot, a PureWritert és a SkillerMech-et képviselik. Bár a névből úgy tűnhet, hogy a PureWriter egy irodai változat, ez nem teljesen igaz, ennél is találunk a gamer billentyűzeteknél alapnak számító funkciókat, a dizájn azonban határozottan visszafogott lett.


[+]

Ahogy a képeken is látszik, a PureWriter kétféle méretben lesz elérhető, attól függően, hogy szükségünk van-e numerikus billentyűzetre, vagy sem. A Kailh kapcsolókra (kék, piros és barna választható) épülő klaviatúra különálló kábellel és alumíniumházzal rendelkezik, és elég jól hordozható, bár dobozába nem fog hordtáska kerülni. A lézergravírozott gombok alatt kék LED-ek vannak, ezekhez pedig több előre definiált effekt tartozik, amelyek között a billentyűzetről lehet váltogatni, külön szoftver nincs hozzá (és a makrózási lehetőséget is elfelejthetjük). Az ősz elejére várható PureWriterek közül a nagyobbik 88, a kisebbik 75 dolláros ajánlott árral rendelkezik.


[+]

Jóval kevésbé visszafogott a Skiller Mech páros, amely szintén numerikus gombsorral (SGK3), illetve anélkül (SGK2) lesz elérhető, 69, illetve 49 dolláros áron. Ezeknél is Kailh kapcsolókat, előre programozott effekteket kapunk, de itt már rendelkezésre áll a makrózás és a saját szoftver is. A nagyobb modell itt teljes RGB megvilágítást kapott, a kisebbik viszont kizárólag fehér LED-ekkel rendelkezik.


[+]

Az egerek esetében az újdonság neve Shark Force Pro, ez egy PixArt 3307-es szenzor köré épülő, olcsónak (20 dollár) mondható egér, amely júliusban érkezik, és többféle színben lesz megvásárolható. Alapvetően szimmetrikus alakú egérről van szó, de bal kézzel nem igazán kényelmes használni, mivel extra gombjai a bal oldalra kerültek, így ilyenkor nem esnek kézre. Az érzékenységét tekintve 400/1200/2400/3200 dpi-s fokozatokkal rendelkező eszköz is kapott színes LED-eket, ezek alul, a burkolattal megegyező színben tudnak világítani.


[+]

Áttérve a házakra, ezek közül a TG5 egy elöl és oldalt is edzett üveg burkolatot kapott példány, amely alapból három előlapi és egy hátlapi ventilátorral érkezik (elölre és felülre radiátor is szerelhető). Ez a standard ATX torony hét bővítőhellyel rendelkezik és legfeljebb 40 cm-es grafikus kártyák fogadására képes, ára pedig 70 dollár. A TG5 mellett láthattuk még az AM5 és AI7000 családot, melyek „teli” és ablakos kivitelben egyaránt elérhetőek lesznek. Különlegesnek egyiket sem mondanánk, de vannak bennük azért finomságok, az AM5 esetében például alul a HDD-ket tartó keret sínen csúsztatható ide-oda, attól függően, hogy a radiátor vagy a tápegység igényel nagyobb helyet, az előlap festése pedig az autóiparban használt, fényesebb festékeket használja, így csillogóbb hatást kelt. Az árak sorban: AM5 Silent: 70 dollár, AM5 Window: 60 dollár, AI7000 Silent: 80 dollár, AI7000 Window: 70 dollár. A sorozat megjelenése október körül várható.


[+]

Végezetül érkezik két szék is, az olcsóbbik SGS1 (balra) jórészt műanyagból, 130 dollárért, a drágább SGS2 (fémvázzal) pedig 180-ért. A boltokban az év vége felé találkozhatunk velük.


[+]

Az utolsó termék a PaceLight, amely egyszerűen egy RGB-s kiegészítők és ventilátorok (nyolc-nyolc darab) vezérlésére szolgáló kis adapter, amely USB csatlakozón keresztül kommunikál gépünkkel, jobban mondva a hozzá tartozó szoftverrel. Azon kívül, hogy innen szabadon játszhatunk a színekkel, kapunk például figyelmeztető funkciót a meghibásodó ventilátorról, de megszabhatjuk azt is, hogy adott CPU-hőmérséklet elérésekor a házban lévő fények mondjuk pirosra váltsanak. A két LED-csíkkal és két RGB-s ventilátorral együtt érkező PaceLight év vége felé érkezhet meg, ára 90 dollár körül alakul.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés