Hirdetés

Computex 2015: a TP-Link nem csak a hálózatokra fókuszál

A TP-Link neve hazánkban különösen ismert, hiszen rendkívül kedvező áron kínálnak igen jó hálózati eszközöket, és természetesen a Computexen is képviselték magukat, ahol viszont a vállalat egy másik arcát is meg lehetett ismerni. Előbb azonban kezdjük a cég elsődleges területével, vagyis a routerekkel.


[+]

Az Archer AC3200 nevéből már kitalálható, hogy komoly szerkezetről van szó, amely hat antennát használ és támogatja legújabb IEEE 802.11ac szabványt. Ezzel a két darab 5 GHz-es sávján egyenként legfeljebb 1300 Mbps-os tempót diktál, miközben 2,4 GHz-en 600 Mbps a maximális sebesség, és ezeket összeadva jön ki a 3200 Mbps. A Beamforming technológia is része a rendszernek, illetve a számításokat egy 1 GHz-es órajelű kétmagos processzor végzi a megfelelő teljesítmény érdekében. Természetesen van több Gigabit Ethernet portja is, illetve az USB 2.0-s és 3.0-s aljzatok sem hiányoznak a rájuk csatlakoztatott adattárolón tárolt fájlok belső hálózaton belüli megosztása céljából.


[+]

Ennek a kistestvére az Archer AC2600, amely négyantennás kétsávos modell, és 5 GHz-en 1733 Mbps-ra képes, míg 2,4 GHz-en 800 Mbps-ra.


[+]

Látható volt a korábban már bemutatott Touch P5 jelzésű AC1900 Touch Screen Wi-Fi Range Extender is, amely egy háromantennás, 5 GHz-es sávján legfeljebb 1300 Mbps-os tempóra, 2,4 GHz-en pedig 600 Mbps-ra képes, IEEE 802.11ac szabványú megoldás, kiegészítve egy 4,3 colos színes érintőkijelzővel. A Beamforming technológia itt is elérhető, ahogy a kétmagos 1 GHz-es órajelú processzor is. A legnagyobb előnye a szokványos routerekhez képest tényleg az érintőkijelzője, hiszen ezzel a meglévő hálózat nagyon könnyen kiterjeszthető. Emellett persze az USB portok által biztosított extrák sem maradtak le.


[+]

Az RE590T jelzésű modell ennek a kisebbik testvére kevesebb szolgáltatással, így hiányoznak például az USB portok,


[+]

Az RE450 jelzésű AC1750 Wi-Fi Range Extender gyakorlatilag ugyanarra képes, mint a fentebb részletezett router csak éppen kisebb teljesítménnyel, kevesebb extrával és persze érintőképernyő nélkül.


[+]

Igazán izgalmas termék az M7350 jelzésű LTE-Advanced Mobile Wi-Fi, amely a 4G hálózat maximum 150 Mbps-os letöltési és 50 Mbps-os feltöltési sebességét osztja meg egy belső Wi-Fi hálózatban, maximum 15 eszköz erejéig.


[+]

Érdekesek a vállalat felhős kamerái, amelyek között van éjjellátó is, illetve forgatható. Ezek Wi-Fi hálózaton biztosítják a képet, amely akár interneten keresztül is elérhető.


[+]

A PowerLine adaptereket sem veti meg a cég, így abból is felsorakoztak a frissebb termékek, de ennél sokkal érdekesebbek az okoskapcsolók. Ezek közül hármat mutatott be a TP-Link. A HS200 egy olyan amúgy látszatra átlagos villanykapcsoló, amellyel a megvilágítást lehet fel- és lekapcsolni, de ugyanezt megtehetjük Wi-Fin keresztül, a felhő segítségével szimpla internetelérés megléte esetén.


[+]

Az áramhálózatra csatlakozó eszközökre is van megoldása a vállalatnak, mégpedig a HS110 és HS100. Ezek is Wi-Fin, így felhős szolgáltatáson keresztül, interneten vezérelhető eszközök, de a HS110 extrája, hogy méri a rá csatlakoztatott berendezés fogyasztását is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés