Computex 2009: érdekességek az OCZ standján

Az OCZ standján gyorsan felpörögtek az események, amely elsősorban a bemutatóknak volt köszönhető. A vállalat egy új SSD szériát és egy NVIDIA Ion platformra építkező netbookot, valamint nettopot mutatott be.


OCZ Colossus - Fotó: PC Perspective

Az SSD meghajtók szegmensében az OCZ már kényelmes pozíciót harcolt ki magának, ám most tovább igyekszik erősíteni hírnevét az új Colossus termékcsalád segítségével. Az új termékek szakítanak a kisméretű fogalommal, és 3,5 hüvelykes kiterjedéssel érkeznek; erre a 0,5 és az 1 TB-os kapacitás miatt volt szükség. A SATA-300 csatolóval rendelkező modellek MLC NAND Flash technológiára épülő memórialapkái RAID 0 tömbbe vannak összekapcsolva egy JMicron vezérlő segítéségével, a tömbök működéséért pedig egy-egy Indilinx Barefoot névre keresztelt SSD vezérlő felel. A vállalat állítása szerint a Colossus meghajtók írás esetén 160, olvasás során pedig 200 MB/másodperces tempóra képesek, ami ugyan a Vertex széria sebességéhez képest visszalépés, de ezt ellensúlyozza a nagyobb tárkapacitás.

A legnagyobb érdeklődés az NVIDIA Ion platformra épülő OCZ számítógépeket övezte. A vállalat egy netbookkal és egy nettoppal elégítette ki a tömeg kíváncsiságát.


OCZ Neutrino netbook - Fotó: PC Perspective

A Neutrino netbook a hasonló névvel elérhető Inteles változat „ionizált" változata. Az 1,6 GHz-es Intel Atom 230 elnevezésű processzort a MCP7A vezérlőhíd gondjaira bízta a vállalat, a rendszermemória szerepét pedig egy SO-DIMM foglalatba illeszkedő, 1 GB-os DDR2 memóriamodul tölti be, ami igény szerint 2 GB-osra bővíthető. A 10,1 hüvelykes, 1024x600 pixeles natív felbontású kijelző meghajtásáról a GeForce 9400-as integrált grafikus processzor gondoskodik, az adatokat pedig egy 160 GB-os merevlemez tárolja.


OCZ nettop - Fotó: PC Perspective

Az OCZ nettop hasonló adottságokkal rendelkezik, ám a rendszermemória maximum 4 GB kapacitású lehet, a merevlemez helyett pedig 120 GB-os SSD meghajtó került a gépbe.

Az új OCZ termékek a Computex után kerülnek az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nem nyilatkozott a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés