Computer Emporium partnernap: Asus

A Computer Emporium 2010-es partnernapján az előadások sorát az Asus nyitotta. Első előadásán a legutóbbi termékeinek nevezéktanát mutatta e röviden, azaz például az alaplapok típusneveinek összeállításának mikéntjéről. Ezután a gyártó fókusztermékeiről volt szó, elsőként az alaplapokat véve, amelyeknél idén az Intel megoldásai közül főleg az X58, P55, H55, illetve az olcsóbb kategóriában a G41-es chipkészlettel ellátott modellek kaptak szerepet, az AMD-s vonalon pedig a 890, 880 és 870, továbbá ismét az olcsóbb kategóriát nézve a GeForce 7025-tel rendelkező típusokat tartották fontosnak.

Az egyik legutóbbi X58-as modell, a Sabertooth X58
Az egyik legutóbbi X58-as modell, a Sabertooth X58

A videokártyákra térve kitértek a DirectCU technológiára, amivel nem egy köztes rétegen át kerülnek kapcsolatba a hővezető csövek a maggal, hanem közvetlenül, úgy, ahogy a processzorhűtőknél is már jó ideje tapasztalhatjuk. A kártyák közül az ARES-t és a Matrix 5870 Platinumot emelték ki. Az ARES szerintük a játékosok álma, ami nem is csoda, hiszen valóban különleges eszközről van szó. Ugyanis két 5870-es chippel látták el ezt a monstrumot, aminek működését nem kevesebb, mint 4 GB dedikált DDR5 VRAM segíti. Igaz, elterjedését a 400 000 forint körüli ára már kevésbé segíti, de természetesen megvan ennek is a piaca és a vásárlói köre. A sokat emlegetett Matrixot sem kell valószínűleg bemutatni senkinek, ez az a bizonyos színes feliratos kártya, amely terhelésétől függően változtatja az árnyalatokat.

Az előadás második felében a monitorokat és a hálózati eszközöket, megoldásokat vették sorra. szóba került a stílusos, dizájnos és exkluzív megjelenású Designo LS és MS sorozat, amelyek 20-23,6"-ig terjedő képméretű modelleket tartalmaznak. A fő tulajdonságaik közé tartozik a 2 ms-os válaszidő, FullHD-s felbontás, és az állítható gyűrűs támaszték. A keretük fényes fekete bevonatú, maga a képernyő pedig mindössze 16,5 mm-es vastagságú.

Asus Designo
Asus Designo



A Green Series a energiatakarékos, zöld eszközöket sorakoztatja fel, amelyek a hagyományos monitorokhoz képest 40%-kal kisebb fogyasztást is elérhetnek. A VE és VH sorozatú megjelenítők is FullHD-s felbontással rendelkeznek, válaszidejük 2 ms-os, dinamikus kontrasztarányuk pedig 50 000:1. Egyeseket talán elriaszthat, de ezen kijelzők mindene fényes: a keret, a talp, a hátlap, és persze a panel is.

Természetesen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 3D-s megjelenítők piacán is megjelent az Asus, mégpedig VG236 modelljével. Ez a készülék kompatibilis az NVIDIA technológiájával, dinamikus kontrasztaránya 100 000:1, felbontása pedig 1920x1080 pixeles.

A hálózati eszközök témájában a vezetékes és vezeték nélküli termékek mutatkoztak be. A könnyű használatot az automata hálózatkeresés, könnyű FTP beállítás, a gyors vezeték nélküli kapcsolatteremtés és nyomtatás biztosítja. Szó esett az RX és GX sorozatú vezetékes 5, illetve 8 portos switchekről, továbbá a 16, illetve 20 portos FX és GX típusokról. A cég WL-330gE hordozható vezeték nélküli négy az egyben routeréről, amely ismétlőként, útválasztóként, hozzáférési pontként és Ethernet átalakítóként is használható.
Végül a magyar segélyvonalról is beszéltek, amelyen bármiféle hardveres-szoftveres ügyben kaphatunk segítséget az Asustól, a +36-1-505-4561-es telefonszámon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés