Hirdetés

Computer Emporium partnernap: Enermax

Az Enermax is tiszteletét tette a Computer Emporium patrnernapján. Fő termékkategóriáiról beszélt először, azaz tápegységeiről és a PC-khez szánt házakról. A tápokról az előadó, Bruzsik Krisztián megbízhatóságukat kiemelve beszélt, és beszámolt a többféle tesztelési metódusról is, amelyekkel a készülékek teherbírását vizsgálják, hogy csak a legjobb modellek kerüljenek piacra. A cég PSU-i akár 91%-os hatékonyságok is elérhetnek 220 voltos feszültség és 50%-kos terheltség mellett.

Enermax Modu 87 - az egyik nagy teljesítményű, népszerű modell
Enermax Modu 87+ - az egyik nagy teljesítményű, népszerű modell

Az alacsony zajkeltés érdekében a ventilátor által keltett turbulenciák visszaszorítására is nagy figyelmet fordítanak. Azonos teljesítménynél kisebb ventilátor fordulatszámmal is tudnak a zajszinten csökkenteni. Az áramellátó állapotáról a rajtuk található LED-ek színe alapján lehet tájékozódni.
Ezek a termékek akár 12 CPU vagy GPU, illetve 24 meghajtó kiszolgálására is képesek, így valóban strapabíró eszközökről van szó. Nem ritka a hat darab különálló 12 voltos ággal rendelkező PSU sem, amelyek persze a különböző terhelési szintek alatt is pontos feszültségi értékeket adnak.

Enermax Staray
Enermax Staray

A házak bemutatásánál a Chakra és Staray sorozatokat emelték ki, főleg ez utóbbira koncentrálva. A Staray-nál az irányítható szellőztetést említették, mint különleges funkciót, és a sok helyre szerelhető 12 és 14 cm-es hűtőket, amik a megfelelő levegőkeringetésről gondoskodnak ház belsejében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés