Új egérrel jelentkezik a Cherry

Az MC 4000 jobb- és balkezesek számára is egyaránt kényelmes, alját pedig masszív csúszótalp keretezi.

Hirdetés

Elsősorban a mechanikus billentyűzetekbe szánt MX mikrokapcsolóiról ismerjük a német Cherry-t, de emellett rengeteg saját billentyűzetet és egeret is gyárt, elsősorban az irodai, vállalati felhasználókat célozva. Legfrissebb, MC 4000 típusú egere viszont akár a játékosok számára is érdekes lehet, mert egészen formás és ügyes.


[+]

Szimmetrikus kialakítású, tehát jobb és bal kézzel is egyaránt kényelmesen rá lehet fogni. A tükrösség nem csak a vonalaira, hanem gombkiosztására is vonatkozik. A két fő, a görgő alatti és a görgő mögötti gombon túl a jobb és bal hüvelykujjas részen is van egy-egy gombja. Mindössze 116 mm-es hosszával, 34,5 mm-es magasságával és 64,5 mm-es szélességével a kisebb egerek közé sorolható, az adatlapján szereplő 130 grammos súly is valószínűleg kábelével együtt értendő.


[+]

Sajnos, optikai érzékelőjének pontos típusát és USB frekvenciáját nem sikerült kideríteni, csak azt tudjuk róla, hogy érzékenysége 1000 és 2000 dpi között kapcsolható. Hogy éppen melyik beállítást használjuk, nem csak a kurzor fürgesége, hanem az egér kék vagy vörös világítása is jelzi. Meglehetősen szokatlan csúszótalpat kapott az MC 4000, ami keskeny peremként körbefut az egész alján. Az új Cherry egér szeptemberben érkezik a boltokba 30 eurós (kb. 9500 forint) ajánlott árral.

Előzmények

Hirdetés