Hirdetés

2017. november 17., péntek

CES 2016: a webOS 3.0 egyik erőssége lehet a Magic Mobile Connection funkció

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználó tükrözze a mobil eszköz tartalmát, és a Magic Remote távvezérlő segítségével irányítsa a telefont, tabletet, futasson alkalmazásokat, vagy játsszon le médiafájlokat.

Hirdetés

A LG az idei évre továbbfejlesztette az okostévés platformok között eddig is a többiek előtt járó webOS 3.0-t. A rendszer 2016-ra tovább gyorsult, és ráaádásul kiegészült néhány érdekes funkcióval is. Ilyen például a Magic Mobile Connection, ami a CES-es tapasztalatok alapján kifejezetten életképesnek tűnik.

LG Magic Mobile Connection
LG Magic Mobile Connection [+]

Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a tévét a felhasználó csatlakoztassa a mobil eszközéhez (ez eddig nem újdonság), és ezután lehetősége nyílik, hogy a mozgásérzékelős Magic Remote segítségével navigáljon a tableten, telefonon, tehát indítsa el médiafájlok lejátszását, vagy indítson el különféle alkalmazásokat. A végeredmény kicsit hasonló a Miracasthoz, viszont annál kényelmesebben használható (nem kell a telefont elforgatni, hogy vízszintes legyen a kép, illetve a képernyőt tapogatni, ha mondjuk le szeretnénk állítani egy filmet vagy zeneszámot, elég csak a távirányítót nyomkodni). Sőt arra is képes, hogy "megjegyezze", hogy hol tartott a film, ha valaki leállítaná ezt, és képes ugyanonnan folytatni a lejátszást, akkor is, ha a telefonnal a kapcsolat megszakadt volna időközben. Emellett megadhatóak "kedvenc" tartalmak is, amelyek egyetlen gombnyomással azonnal elérhetőek, így azokat nem kell mindig külön-külön kikeresgetni a mobil eszközön. A vállalat helyszínen tartózkodó munkatársa további előnyként jelölte meg a stabilitást, hiszen a Magic Mobile Connection használata esetén nem kell számolni váratlan, zavaró belassulással, esetleg a kapcsolat megszakadásával, ami a Miracastnál még mindig elő-előfordulhat. Nagyjából három és fél percet töltöttünk el a funkció társaságában, és ennek alapján egész jónak tűnt, bár az is igaz, hogy ez azért egy olyan szolgáltatás, ami nélkül lehet élni.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.