CES 2020: Elég korrekt lett az X1 Fold

Az okostelefonok piaca a hajlítható kijelzők lázában ég, a Lenovo megmutatta, hogy milyen lesz ez notebookba építve.

Nem újdonság, hogy a Lenovo hajlítható kijelzővel szerelt notebookon dolgozik, az X1 Foldról már 2019 májusában láthattunk pár képet, sőt, videót is, most a CES-re viszont egy tulajdonképpen már véglegesnek mondható példányt is elhoztak. Ami az alapokat illeti, egy 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású OLED panelt kapunk, mely rövidebb oldalával párhuzamosan hajtható össze, hasonlóan egy könyvhöz. Bár a vaskos keretek elsőre szokatlannak tűnnek a mai trendek mellett, ezek nélkül igazából használhatatlan lenne a készülék, hiszen nem lenne hol fogni, állandóan az érintésérzékeny képernyőt tapogatnánk. Belül Lakefield CPU-t és Windows 10 Pro operációs rendszert találunk, de a lényeg igazából itt a használhatóság, ami meglepően jó!


[+]

Persze nem tagadjuk, a 990 grammos X1 Fold virtuális billentyűzetével kicsit kényelmetlenül használható hosszabb szövegek bevitelére viszont a Lenovo mindezeket különböző kiegészítőkkel nagyon szépen korrigálta, így pedig a végeredmény az, hogy a Fold menet közben is hozza azt, amit elvárunk, de ha leülünk dolgozni az asztalunkhoz, akkor sem kell komoly kompromisszumokat kötni a használhatóságban. Ezek a kiegészítők sorát egyébként vezeték nélküli, a kijelző két fele közé illeszthető billentyűzet nyitja, mely teljesen kiváltja a virtuális klaviatúrát. Mivel a Fold X1-en van kihajtható támasz, így ezzel tulajdonképpen egy apró noteszgépet kapunk, fizikai gombokkal – ha pedig dokkolóval rendes billentyűzetet, kijelzőt, effélét szeretnénk csatlakoztatni, azt egy Type-C konnektornak köszönhetően szintén megtehetjük.

A Fold X1 egyébként az év közepe felé érkezhet meg a boltokba, és 2500 dollárt kérnek majd érte, mégpedig mindenféle kiegészítő nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés