Hirdetés

Videón prezentálta az Intel a hibrid x86-os rendszerének felépítését

Így jobban megmutatható a Foveros 3D-s tokozási technika lényege, illetve pár extra adatra is fény derült.

Hirdetés

Az Intel egy érdekes videót tett közzé a decemberben bejelentett hibrid x86-os rendszeréről, amely végül a Lakefield kódnevet kapta. Erről a CES-en kiderült, hogy egy meg nem nevezett OEM partner igényeként merült fel, amely vállalat 2 mW-os terhelés nélküli fogyasztást kért. A fejlesztésben debütál a Foveros 3D-s tokozási technika, amelynek segítségével az Intel egy olcsón gyártható, 22 nm-es node-on készülő, P1222-es jelölésű lapkára helyez egy nagy teljesítményű, P1274-es jelölésű, 10 nm-es compute chipet, majd az egész tokozáson még van PoP memória is, mindez pedig 12 x 12 x 1 mm-es űrtartalmon belül kap helyet.

A korábbi adatokhoz képest új információ, hogy a P1274-es compute chipben a négy darab Tremont kódnevű Atom processzormag egy 1,5 MB-os L2 gyorsítótáron osztozik, az egy darab Sunny Cove mag pedig 512 kB-os úgynevezett MLC gyorsítótárat kap. Az összes mag elérheti viszont a 4 MB-os utolsó szintű gyorsítótárat. Az IGP egy Gen11 architektúrára épülő fejlesztés, amelyben 64 darab feldolgozóegység lesz, de ennél több információ erről még nem derült ki.

Az LPDDR4 szabványú rendszermemória a már említett PoP tokozással kerül a lapkára, és négy darab 16 bites csatornára, vagyis összesen 64 bites memóriabuszra lehet számítani. Az Intel úgy számolja, hogy ezzel a rendszerrel a platformdizájn megoldható 125 x 30 mm-es kiterjedésből, de azt nem részletezték, hogy ez mit fog tartalmazni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés