Új ThinkBookokra és ThinkPadokra számíthatunk

A Lenovo mindkét szériáját feldobja egy kis Tiger Lake-kel és néhány más újdonsággal az őszi szezonra.

Több új terméket is bejelentett a Lenovo, így például a tavaly nyáron bemutatott, a konzumer és a vállalati szegmens közötti egyfajta átmenetet kínáló ThinkBook famíliából is érkezik a második generáció.

ThinkBook 13s Gen 2
ThinkBook 13s Gen 2 [+]

A külső igazából csak minimálisan változott, megmaradtak az előd vonalai, az alapszín pedig ismét az ezüstszürke lett. A fedlapra került viszont egy érdekes, kéttónusos minta, amely hosszában, körülbelül középen vágja ketté a felületet (Lenovo-nyelven ez a Dual tone cover). A kijelző maga nyilván vékonyabb kávát kapott és némileg módosult a zsanér dizájnja is. Az új család első körben három modellből áll majd: ThinkBook 13s Gen2 i, ThinkBook 14s Yoga i és ThinkBook 15 Gen2 i.

Az első egy klasszikus 13,3”-es EVO tanúsítvánnyal rendelkező notebook, 16:10 arányú, 2,5K-s kijelzővel (az érintésérzékenység opcionális), Tiger Lake lapkával, PCI Express 4.0-s SSD-vel, kétcsatornás LPDDR4X memóriával, IEEE 802.11ax-es Wi-Fivel és 56 Wh-s akkumulátorral.

ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 14s Yoga [+]

A következő újdonság a ThinkBook 14s Yoga – kitalálható, hogy ez egy Tiger Lake-es 2 az 1-ben termék, a burkolat alatt tárolható tollal, kéttónusú fedlappal és opcionálisan már kékes színnel. Core i7-tel, 40 GB RAM-mal és kétszer 1 TB-nyi SSD-vel is rendelhetjük majd, oldalain Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen2, USB 3.2 Gen1, HDMI és microSD-t fogdó kártyaolvasó is található. A készülék lezárt állapotában a tollat kihúzva automatikusan elindul a jegyzetelő applikáció, ha pedig be vagyunk jelentkezve a Windowsba, az Ink workspace ugrik majd fel.

ThinkBook 15 Gen 2
ThinkBook 15 Gen 2 [+]

A harmadik készülék az „asztali” változatnak is hívható, hiszen 15,6”-es kijelzője van. A hardver itt is Tiger Lake, ami viszont egyedi, az az adattárolókkal kapcsolatos lehetőségek tárháza: kérhetjük két SSD-vel, vagy egy SSD-vel és egy HDD-vel (eddig nincs semmi meglepő), de a 2,5”-es HDD-t el is hagyhatjuk, helyébe pedig egy pár teljesen vezeték nélküli bluetoothos füles kerülhet, amelyek természetesen a gépházban töltődnek is, emellett mikrofonnal és aktív zajszűréssel is rendelkeznek. A hardvernél természetesen a 11-ik generációs Core i7 adja majd a csúcsot, 40 GB RAM-ot, GeForce MX450-et és 45 vagy 60 Wh-s akkumulátort kérhetünk majd mellé. A képernyő Full HD felbontást kínál, de ez jöhet TN vagy IPS panelből is, és az utóbbinál érintésérzékenység illetve 100%-os sRGB is szerepel az opciók között. Csatlakozókból teljes a kínálat, kártyaolvasóként pedig egy SD méretű példányt kapunk.

ThinkPad X1 Fold
ThinkPad X1 Fold [+]

A ThinkBookok után térjünk át a ThinkPadokra, azon belül is a hajlítható X1 Foldra, amelyet a CES-en mutattak be, de eddig nem volt elérhető. Ez utóbbi fog most változni, lassan indul az előrendelés, sőt, novemberre Magyarországra is befut. Nyilván az árban komoly tényező lesz a hajlítható 13,3”-es OLED kijelzőnek, így a Core i5-tel, 256 GB-os SSD-vel szerelt készülék 1,8 millió forintba kerülhet majd. A CES óta eltelt időben egyébként a Lenovo nem ült a babérokon, masszívabbá tették a kijelző körüli keretet, módosítottak hátoldalról kihajtható támaszon, a kamerát feltűnőbbé, a külső bőr burkolatot pedig strapabíróbbá módosították a végleges változatban. Eltűnik a tollat tartó fül is, az átkerült a külső billentyűzetre.

ThinkPad X1 Nano
ThinkPad X1 Nano [+]

Maradva a ThinkPad vonalnál, aki igazán kicsi és könnyű notebookot keres, annak érkezik az eddigi legkönnyebb ThinkPad, az X1 Nano, amely 293 x 208 x 14 mm-es és 962 grammos. A szénszálas kompozitból és magnéziumötvözetből készülő fekete burkolat alatt 11-ik generációs Core i7 dolgozhat, kérhetünk bele 16 GB LPDDR4X memóriát és 1 TB-os SSD-t, akkumulátora pedig 48 Wh-s. A csatlakozókínálat itt már kissé pórias, két Type-C  konnektort kapunk, amelyek Thunderbolt 4-es interfészként használhatók. A képernyő 16:10-es képarányú, 2560x1350 pixeles, 13 hüvelykes és Dolby Vision kompatibilis kijelző opcionálisan érintésérzékeny is lehet. Szintén opcionális az 5G, LTE, továbbá érdekesség még az arcfelismeréses azonosítást végző rendszer, amelyben a kamerát egy közelségérzékelővel egészítették ki, így a beléptetés tulajdonképpen automatizálható: ha a gép úgy érzi, hogy leültek elé, rögtön megpróbálja felismerni a felhasználót.

A 13 órás üzemidőt biztosító Nano érkezését a Lenovo decemberre ígéri, 1600 dollárról indulhat majd az ára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés