CES 2020: egy robot is részt vesz a CES pizzaellátásában

A Picnic vállalat ételkészítő robotja a tervek szerint óránként akár 300 darab 30 centis pizzát fog elkészíteni.

Néhányszor már volt alkalmunk megtapasztalni, hogy milyen hosszú sorok tudnak kialakulni az éhes újságírókból a Las Vegas-i CES kiállítás étkezdéi előtt, épp ezért mi kitörő örömmel fogadtuk a hírt, miszerint a Centerplate amerikai rendezvényszervező cég a seattle-i székhelyű Picnic-et kérte fel a rendezvény pizzával való ellátására.

Ebben még semmi érdekes nincs is, azt azonban érdemes tudni, hogy a feltörekvő vállalat ezt a feladatot egyetlen robotra bízza, ami az előzetes tervek szerint óránként 300 darab 12 hüvelykes (nagyjából 30 centis) pizzát képes majd legyártani, a folyamatot pedig a felhőalapú szoftver deep learning technológiával igyekszik megtanulni és tökéletesíteni. A gép tehát minimális betanítást igényel, az AI-nak köszönhetően pedig a pizzák egyre jobbak lesznek, ahogy a robot egyre nagyobb rutinra tesz szert – bár reméljük, hogy azért az első darabok is jól fognak sikerülni. Búcsút inthetünk tehát az egyenetlenül szétszórt feltéteknek és a néhol vastagabb, néhol vékonyabb pizzatésztának, ugyanis a robot bizonyára minden egyes pizzát legalább olyan alapossággal és precízséggel készít majd el, mint az előzőt.

Maga a gép egyébként moduláris felépítésű, így a legkülönbözőbb méretű helyszíneken is bevethető, Steve Pangburn, a Centerplate vezérigazgatója pedig reméli, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény elég tapasztalatot ad majd a Picnic-nek, amik megkönnyítik a későbbi fejlesztéseket. Aki tehát január 7. és 10. között kilátogat a CES-re és egy szelet pizzát majszolgat, gondoljon arra, hogy azt talán egy robot készítette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés