CES 2019: Sunny Cove magokat kap az Intel új Nervana lapkája

A vállalat 10 nm-es node-on fogja gyártani a fejlesztést, amely mellé jön egy tréningre szánt megoldás is.

Az Intel a tegnapi napon szentelt egy kis időt az NNP-I lapkájának bemutatására, ami a gépi tanulásra szánt Nervana sorozat új, kifejezetten dedukcióhoz kifejlesztett megoldása. Hatalmas bánatunkra a vállalat nem volt túl bőbeszédű a rendszerrel kapcsolatban, gyakorlatilag csak azt árulták el, hogy idén jön, ami finoman szólva sem túl sok információ.

Hirdetés

A fentiek miatt utánakérdeztünk, hogy nagyjából mire lehet számítani, és megtudtuk, hogy az NNP-I a házon belül fejlesztett 10 nm-es node-on lesz gyártva, benne pedig VNNI-t (Vector Neural Network Instructions) támogató Sunny Cove magok fognak dolgozni az általános számításokon, amelyeket speciális neuronhálókat gyorsító részegységek egészítenek ki.

A projekt egyik fő partnere a Facebook, de persze még számos érdeklődő van, amelyekről a vállalat jelen pillanatban nem szeretne beszélni. A tréningre szánt megoldások után epekedő cégek is kapnak idén frissítést, ugyanis készül a korábban bemutatott Lake Crest lapka utódja, méghozzá Spring Crest kódnéven. Erről többet nem akart elárulni a cég, de az év későbbi részében minden Nervana sorozatba tartozó, közeljövőben megjelenő projektet lelepleznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés