Hirdetés

CES 2019: Corsair a Logitech Lightspeed nyomdokain?

Az amerikai vállalat egere 1 ms-nál is tempósabb vezeték nélküli kapcsolatot ígér, de a hagyományos, vezetékes kivitelt favorizáló vásárlók számára is érkezett két harmatos modell.

A Corsair az új vezeték nélküli technológiáját Slipstream névre keresztelte el, és nem titkoltan a Lightspeed babérjaira tör. A friss megoldás amellett, hogy folyamatosan keresi a legideálisabb frekvenciát a patkány és a számítógép közti konnektivitás optimalizálásának érdekében, a gyártó előző generációs vezeték nélküli megoldásainál kétszer gyorsabb, körülbelül 20 méteres hatótávolsággal rendelkezik, és egyetlen adapterére három eszköz csatlakozhat. A legszebb az egészben viszont az, hogy első közszereplése a firma egyik legolcsóbb játékos rágcsálójában kerül napirendre, konkrétan az 50 dolláros, 10 000 cpi-ig skálázódó optikai szenzorral szerelt Harpoon RGB Wirelessben.

Corsair Harpoon RGB Wireless
Corsair Harpoon RGB Wireless (forrás: PROHARDVER!) [+]

Bár az akár 60 órás használatot biztosító akkumulátorral ellátott hatgombos apparátus nem ígérkezik pehelysúlyúnak, 99 grammos tömegével azért még fix helyet foglalunk neki a középmezőnyben. Ha a telepben fogytán van a kakaó, természetesen a töltőkábel segítségével vezetékes módban tovább teheti a dolgát, ha pedig gépünkön nincs már szabad port a dongle számára, Bluetooth kapcsolatot is igénybe vehetünk.

A Harpoon RGB hasa, a dongle-t magában rejtő tárolórekesszel a fókuszban
A Harpoon RGB hasa, a dongle-t magában rejtő tárolórekesszel a fókuszban (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Slipstream kulcsfontosságú jellemzője az IFS (intelligens frekvencia keresés), ami konstans módon, rendkívül gyorsan (állítólag még a Logitech Lighspeedjénél is tempósabban, bár ezt majd hisszük, ha látjuk) pásztázza a vezeték nélküli spektrumot, hogy minden pillanatban az ideális frekvenciát használja az adatátvitelre, még egyszerre több aktív vezetékmentes masina egyidejű működése esetén is. Ahogy már korábban is írtuk, egyetlen dongle az egéren kívül még két további perifériát képes kiszolgálni, ami egy klaviatúrával és egy fejhallgatóval egyetemben le is fedné a szent triumvirátust – bár ez még a jövő zenéje.

Corsair M65 RGB Elite Corsair M65 RGB Elite
Corsair M65 RGB Elite (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ha nem idegenkedünk a kábelektől, a Corsair akkor sem hagy bennünket parlagon, hiszen a Harpoon RGB Wirelessen kívül két másik cincogót is bejelentettek a CES folyamán, melyek az M65 RGB Elite és az Ironclaw RGB elnevezést kapták. Közös ismérvük, hogy mindkettejükben PixArt PMW 3391 szenzor tüsténkedik, csuklásra késztető 18 000 cpi-s maximális felbontással, illetve a páros tagjai egyaránt 60-60 dollár ellenében vehetők majd birtokba.

Corsair Ironclaw RGB Corsair Ironclaw RGB
Corsair Ironclaw RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

A tenyeres fogás hívei talán jobban járnak a picit méretesebb, 105 grammot nyomó, hétgombos Ironclaw-val, míg az egy fokkal rugalmasabb megoldásokat kedvelők részére az alumíniumvázas M65 lehet a jobb választás: nem csak az átdizájnolt oldalgombok miatt, hanem a belepakolható 18 grammnyi extra súlyok okán is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés