Computex 2019: moduláris vízhűtés a Corsairtől

A Hydro X rendszerrel a cég azokat szeretné megcélozni, akiket érdekel ez a terület, de eddig féltek belevágni az építésbe.

Elég sok újdonságot hozott a Corsair a Computexre, de a legnagyobb hangsúlyt a cég Hydro X rendszere kapta. Ez nem más, mint egy alaposan leegyszerűsített és egy webes varázslóval kiegészített komponenscsalád, egyedi vízhűtések építéséhez.


[+]

Az egész megoldás alapja egy honlap, amelyen kiválaszthatjuk gépünk, illetve az összeszerelni kívánt hűtés legfontosabb jellemzőit, a varázsló pedig ezek alapján elvégzi nekünk valamennyi alkatrész kiválasztását. Nem kell tehát aggódni, hogy egy csatlakozóval kevesebbet rendeltünk, vagy hogy a CPU blokk nem lesz kompatibilis alaplapunkkal – de persze nincs az az óriási választék sem, amelyet a profi építők esetleg elvárnának egy ilyen megoldástól.


[+]

CPU-blokkból például mindösszesen kettő van – az XC7 és az XC9, amelyek közül az utóbbi a HEDT platformokra, az előbbi pedig a többi rendszerre készül. Belsejükben hatvan, illetve hetven feletti számú mikrolamella várja a vizet, felül pedig átlátszó burkolat került rájuk. A pumpával egybeépített tartály több irányú bekötési lehetőséggel rendelkezik, belsejében pedig a mások által is kedvelt D5 pumpa dolgozik a hűtőfolyadék keringtetésén.


[+]

A tartályban egy hőmérsékletszenzort is elhelyeztek, tehát a folyadék hőmérséklete is monitorozható. Áramlásmérő nincs, van viszont egy apró, a rendszer működését jelző propeller az XG7 GPU-hűtőben. Ez többféle kiszerelésben is elérhető, attól függően, hogy milyen GPU-val rendelkezünk – érdekes és ötletes megoldás, hogy az alap szinte minden esetben ugyanaz, egyedül a GPU-val érintkező rész cserélődik.


[+]

Természetesen az eddig felsoroltak mindegyike bőven el van látva RGB világítással is, amelyet a cég iCUE rendszerével lehet vezérelni.

A további alkatrészek közül a radiátorok kétféle vastagságban és valamennyi elterjedt hosszban beszerezhetőek, a négyféle színben elérhető csatlakozók és apróbb kiegészítők pedig a BitsPower gyártmányai. Csővezetéknél választhatunk kemény és lágy verziót egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés