CES 2017: kitett magáért Thermaltake, rengeteg újdonsággal érkeztek

A gyártó tett róla, hogy elfeledkezzünk arról, hogy ez a rendezvény a CES.

Annyi újdonságot hozott magával a Thermaltake az idei CES-re, hogy már majdnem azt hittük, egy másik kiállításon járunk. Noha a trend jól látható, hogy a CES-en évről-évre több a klasszikus IT-val foglalkozó vállalat, de csak egy-kettő van, amelyik komoly felhozatallal, azaz sok újdonsággal készül, és ezek közé tartozik a Thermaltake is.


[+]

Ráadásul a cég nem külső helyszínt választott, így könnyen elérhetők voltak a legtöbbek számára. De nem untatnánk senkit a körítéssel, lássuk az érdekességeket, újdonságokat röviden:


[+]

A kiállítóterembe belépve rögtön szembeötlenek a modok, amelyek többsége a The Tower 900 házra épül, de 1-2 Core P5 is akadt.


[+]

A kiállítótér jobb oldalán számos, nem is olyan régen bemutatott házat láthattunk: a már említett (az USA-ban egyébként teljesen újnak számító) 900-ast két színben (fekete és fehér a Snow Edition), illetve a Core sorozat több tagját, az X31-est, az X5-öst, a G3-ast, amelyekből persze mind-mind a legújabb, edzett üveg oldalfallal ellátott kiadások sorakoztak fel.


[+]

Teljesen friss modellel is találkozhattunk, méghozzá a Core P sorozat Mini-ITX platformhoz készített kiadásával, a Core P1 TG-vel, amiben a két betű szintén az edzett üveget (Tempered Glass) jelzi.


[+]

A legkisebb Core P ugyanarra a kaptafára készül, mint nagyobb társai, tehát a koncepció ugyanaz, csak a méret kisebb.


[+]

Tovább haladva láthattuk a vállalat gamer székkínálatát, a Fit és Comfort modelleket, amelyekben el is lehetett időzni egy darabig.

Ha Thermaltake, akkor hűtés, vízhűtés és kiegészítők. Mindegyik csoportban szép számmal voltak kiállított darabok.

Hajlékony PCIe hosszabbítók több méretben, PET-G csövek többféle hosszban és vastagságban, UV-reagens hűtőfolyadékok Hajlékony PCIe hosszabbítók több méretben, PET-G csövek többféle hosszban és vastagságban, UV-reagens hűtőfolyadékok Hajlékony PCIe hosszabbítók több méretben, PET-G csövek többféle hosszban és vastagságban, UV-reagens hűtőfolyadékok
Hajlékony PCIe hosszabbítók több méretben, PET-G csövek többféle hosszban és vastagságban, UV-reagens hűtőfolyadékok, csőcsatlakozások [+]

Totális újdonság ezek között a fekete színű hűtőfolyadék, ami a 2016-ban indított C1000 családba tartozik, és a gyártó kínálatában lelhető fel elsőként.

Csövezésbe illeszthető hőmérő is akadt Csövezésbe illeszthető hőmérő is akadt
Csövezésbe illeszthető hőmérő is akadt [+]

Természetesen a nagy RGB őrülettel próbáltnak lépést tartanak, így ennek az igénynek most is eleget tettek.


[+]

Egyik újdonságuk a témában a Water 3.0 280 Riing RGB Edition kompakt vízhűtő, melynek nem csak a 280 milliméter hosszú radiátorán lévő ventilátorok, hanem a blokk teteje is a szivárvány minden színében tud világítani igény szerint beállított effekt mellett. A konfiguráció szoftveresen paraméterezhető, így tényleg csak a képzelet szabhat határt.


[+]

Kicsit kevesebb, "mindössze" 256 színnel operál az önállóan kapható Pacific W4 blokk, mely rézből készült, mikrocsatornás és univerzális, tehát minden ma forgalomban lévő alaplapra felszerelhető.

A házújdonságok sora nem ért véget, ugyanis volt még egy sarok berendezve, ahova új kasztnikat rejtettek (sajnos eléggé szerencsétlen megvilágítás mellett).


[+]

A View 31-ről már írtunk, de itt megtaláltuk még a View 28 RGB-t, illetve a Versa családból az N27-et és C23 RGB-t is, ám ezekkel kapcsolatosan még nincsenek adatok, majd ha bemutatásra kerülnek hivatalosan is.

A Tt eSports részen is akadt újdonság, a Meka Pro mechanikus billentyűzet és a Ventus X egér. A 100-110 dolláros Meka Pro Cherry MX (kék, piros és barna kapcsolókkal) mechanikus billentyűzet előre konfigurált négyzónás (RTS/FPS/MOBA/MMORPG) piros megvilágítást és hétféle fényhatást (folyamatos, pulzáló, reaktív, fodrozódás- és hullámszerű, szikrázó és be vagy kikapcsolt) kapott, továbbá előre beállított gaming zóna móddal is rendelkezik, valamint a makrózási lehetőséget sem felejtették ki belőle. A doboz tartalmaz 9 darab piros színű gombot is, melyet a saját igényeinknek megfelelően cserélhetünk.


[+]

A billentyűzet mellett debütált a 12 000 dpi-s Pixart PMW-3360 optikai szenzorral szerelt, 50 dolláros VENTUS X egér is, mely kétzónás, 16.8 millió szín megjelenítésére képes, szabályozható RGB LED megvilágítást kapott, és sokat dolgoztak a kialakításán, hogy a játékos tenyere minél kevesebbet izzadjon a matt felület fogása közben. A gombok alatt Omron kapcsolók lapulnak, illetve egy 32 bites AMR processzor dolgozik a belsejében 256 kB memória társaságában. A testreszabhatóság tehát megoldott, összesen 6 gombját konfigurálhatjuk és 5 profil eltárolására van lehetőség.

A cég égisze alá tartozó, mobilos kiegészítőkkel foglalkozó Luxa² részlegének termékei is ki voltak állítva, melyek közül a legérdekesebbnek a Lavi X sport headset ígérkezett. Ez egy teljesen vezeték nélküli, fülre akasztható fülhallgató, ami azt jelenti, hogy a jobb és bal oldal teljesen független egymástól, nincs köztük kábeles, csak vezeték nélküli összeköttetés. Igény szerint használható csak az egyik oldal headsetként (mikrofon is található benne ugyanis) vagy automatikus párosítást követően sztereóban is.


[+]

A kommunikációhoz Bluetooth szabványt használ, gondoskodtak a cseppálló kivitelről (IPX4) üzemideje pedig 6 óra egyórás töltéssel (micro USB-n párhuzamosan tölthető a két oldal). A 40 dollárba kerülő termékhez kemény tok és három méretű fülgumit is mellékelnek.

Azóta történt

  • Itt a Thermaltake Pacific W4 RGB

    Hivatalosan is bemutatta a Thermaltake a Pacific W4 RGB hűtőblokkot, ami jó választásnak tűnik egy vízhűtésre váró ablakos házhoz vagy nyitott modhoz.

  • Apró ház a Thermaltake-től

    A Versa H18 Window egy meglepően visszafogott külsejű ház, műanyag ablakkal és microATX mérettel.

Előzmények

Hirdetés