H​i​r​d​e​t​és​

2018. április 19., csütörtök

CES 2017: házakat, tápegységeket és egy billentyűzetet mutat be a Thermaltake

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Mindjárt nyílik a rendezvény, a Thermaltake pedig gyorsan bele is csapott a húrokba: tápegységek, egy házsorozatot és játékosoknak szánt billentyűzet kerül elő.

A CES-re a Thermaltake új és nemrég bejelentett termékekkel készült. A tápegységek a Toughpower Grand RGB Gold és Smart Pro RGB Bronze megoldások lesznek megtekinthetők, és előbbi sorozatot pár hete jelentették be. Mindkét széria 650, 750 és 850 Wattos tagokból áll és a gyártó által kedvelt RGB LED-es, 140 mm-es Riing ventilátort használja hűtésre. A ventilátorok megvilágítását egy gombbal váltogathatjuk, tehát elég könnyen testre lehet szabni gépünk kivilágítását. A csendes működés érdekében egyébként a a szellőztetés a Smart Zero Fan funkciónak köszönhetően Grand Gold esetében 20% a Smart Pro esetében pedig 10% terhelés alatt lekapcsol. A gyártó állítása szerint a feszültségszabályozás az előbbi szériánál +/-2, az utóbbinál pedig +/- 3 százalékon belül működik. A termékek DC-DC konverziót használnak, 12 V-os ágból pedig csak egy van, amin elég magas teljesítmény vehető ki. A két, egyaránt teljesen moduláris kialakítású széria között talán a legfontosabb különbség a garancia, ami a Grand Goldnál 10, a Smart Prónál 7 év.

Thermaltake Toughpower Grand Gold és Smart Pro tápegységek Thermaltake Toughpower Grand Gold és Smart Pro tápegységek Thermaltake Toughpower Grand Gold és Smart Pro tápegységek
Thermaltake Toughpower Grand Gold és Smart Pro tápegységek [+]

A házakat illetően a The Tower nevű példány sorozatgyártásáról van szó, amit a Watermod France alapítója, Mathieu Heredia készített 2015-ben. Az ennek megfelelően kicsit hosszú nevű fekete The Tower 900 E-ATX Vertical Super Tower, illetve fehér változata, a The Tower 900 Snow Edition E-ATX Vertical Super Tower, elsősorban azoknak készül, akik szeretnék számítógépük belsejét bemutatni. Ebben segíteni fog a rengeteg 5 mm-es edzett üvegből készült oldallemez, amik több irányból is betekintést engednek a házba. Azért, hogy a videokártyák tömege kevésbé terhelje meg mind magukat a kártyákat, mind a csatlakozókat és az alaplapot, a rendszert 90 fokban elforgatva építhetjük össze. Óriási méretű házakról lévén szó (75 x 42 x 43 cm és üresen 25 kg) a bővítéssel nem lesz gond, a tápegység és a radiátorok pedig rejtetten is elhelyezhetők. A fehér opciónál egyébként két 560 mm-es példány is elfér a házban, ventilátorból pedig összesen 13 darabot telepíthetünk.

Thermaltake The Tower 900 sorozat Thermaltake The Tower 900 sorozat Thermaltake The Tower 900 sorozat
Thermaltake The Tower 900 sorozat [+]

A novemberben bemutatott fehér verzió tényleges forgalmazására mostanáig várni kellett, tehát ez valóban újdonságként szerepel a kiállításon. A fekete változat már régebben forgalomba kerül.

A harmadik újdonság a Thermaltake Tt eSPORTS részlegétől érkező MEKA Pro gamer billentyűzet, amely választható módon kék, piros vagy barna Cherry MX kapcsolókkal rendelhető. A gombonként szabályozható piros színű háttérvilágításhoz hét előre beállított effektet kapunk, van többféle játéktípushoz (FPS, valós idejű stratégia, MOBA, MMORPG) készített zónakiosztás, anti-ghosting, makró, és így tovább, ami szükséges egy ilyen beviteli eszközre.

Tt eSPORTS Meka Pro billentyűzet, Cherry MX kapcsolókkal Tt eSPORTS Meka Pro billentyűzet, Cherry MX kapcsolókkal
Tt eSPORTS Meka Pro billentyűzet, Cherry MX kapcsolókkal [+]

Hi​r​d​et​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.