Hirdetés

CES 2013: flexibilis, tapogatós ViewSonic monitorok 32”-ig

A Windows 8 éra beköszöntével a számítógép érintéssel való vezérlése természetes igényként merült fel, ami innentől kezdve nem csak a tabletes és okostelefonos szekció ismérve, de a notebookok és asztali számítógépek világa sem kerülhette el a trendet. Ennek megfelelően egyre több gyártó kínál érintésérzékeny monitorokat, a ViewSonic most ebben a kategóriában erősítette jelenlétét három frissen bejelentett modellel. A ViewSonic TD2340, TD2740 és TD3240 a TD 40-es (Touch Display) család tagja, valamint méretük is jól kiolvasható megnevezésükből: rendre 23, 27 és 32”-es képátlóval rendelkeznek. A tapogatós monitoroknak több közös tulajdonságuk van, ilyen például a 10 ujjas érzékelés, az IPS panel, az ellenálló üvegborítás és a Full HD felbontás. Csatlakozók tekintetében sem variálnak túl sokat, a D-Sub, HDMI és DisplayPort videobemenetek mellett audioaljzatok és két USB port is található.

ViewSonic TD2340
ViewSonic TD2340 [+]

A legfontosabb különbséget (természetesen méretük mellett) az állványuk adja. A TD2340 olyan flexibilis mechanikát kapott, amelynek köszönhetően nem csak a szokásos keretek között lehet dönteni és forgatni, hanem pivot, vagyis állított használatot is engedélyez, valamint akár az asztallal párhuzamos pozícióba is kényszeríthetjük. A TD2740 és TD3240 esetében a 90 fokos elforgatásról már le kell mondanunk, ami ilyen méretű monitornál nem is igazán elvárt tulajdonság, de a „kilapíthatóság” jelen esetben is megmarad. A 27, de még inkább a 32”-es modellel szemben megfogalmazható az a kritika, hogy a Full HD felbontás ebben a méretben ma már elég kevésnek tűnik, azonban a gyártó a monstrum monitort elsősorban az üzleti szférába (pl. információs központ, Kiosk) szánja, ahol azért a „Retina” alatt is van élet.

ViewSonic TD2340
ViewSonic TD2340 [+]

A ViewSonic TD2340 és TD2740 januárban és áprilisban jelenik meg 599 és 799 dolláros áron. A TD3240 már februárban elérhetővé válik, vállalati irányultságát pedig árcédulája is jól tükrözi, a gyártó 2499 dollárt kér majd érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés