CES 2013: mobilitás Lenovo módra

A Lenovo több más gyártóhoz hasonlóan rengeteg új terméket mutatott be az idei CES alkalmával, azonban ezek közül néhánnyal már korábban is találkozhattunk, így most elsősorban a valódi újdonságokra koncentrálunk. Kezdjük az ismerkedést a notebook felhozatallal, hiszen ez gyártó egyik fő profilja, ennek ellenére számos olyan termékről is lerántotta a leplet, amelyek nem éppen nevezhetők átlagosnak.

Lenovo ThinkPad Edge E431
Lenovo ThinkPad Edge E431

A gyártó bemutatta a ThinkPad Edge E431 és E531 laptopokat, amelyek egyik legszembetűnőbb érdekessége, hogy a TrackPoint mutatóeszközhöz társított jobb és bal gombok, amelyek a tapipad tetején szoktak sorakozni, az újdonságokról lemaradtak. Az igazság persze az, hogy csak látszólag hiányoznak, valójában a touchpadba integrálva, amolyan clickpad stílusban rejtőzködnek. Ezen megoldás kényelmére és használhatóságára majd élesben derül fény, de az tény, hogy így valamivel egyszerűbb, rendezettebb az összkép. Ezt az új felhasználók értékelhetik, a TrackPoint rajongók viszont sérelmezhetik.

Lenovo ThinkPad Edge E431
Lenovo ThinkPad Edge E431 [+]

Egy másik újdonság, ami a legfrissebb ThinkPad Edge notebookokban debütált, a OneLink technológia, amely egy olyan töltőaljzatot takar, amin keresztül nem csak a táplálás, de adatkommunikáció és képátvitel is megoldható, mindez egyetlen kábel segítségével. Ehhez persze egy OneLink dokkolóra is szükség lesz, ezen 4 x USB port, HDMI, Ethernet (RJ-45) és egy fülhallgató kimenet sorakozik, vételára 99 dollár lesz. A Lenovo egyébként elárulta, hogy a OneLink csatlakozó a jövőbeli ThinkPadek alapfelszereltsége lesz.

Lenovo OneLink dokkoló
Lenovo OneLink dokkoló [+]

Az Edge E431 és E531 specifikációja méretükön (rendre 14 és 15”-es képátló) kívül nagyjából azonosnak mondható. A csúcskiépítésben Intel Core i7 processzor, 16 GB memória és 1 TB-os háttértár lapul. A kijelző felbontása maximum 1600x900 pixel lehet, a 14”-es modellnél pedig még az is megválasztható, hogy fényes vagy matt felületű legyen (a 15”-es alapból matt). Igény esetén akár 2 GB-os NVIDIA grafikuskártyával is kiegészíthető a konfiguráció, ezenkívül nem sok érdekességet lehet elmondani az üzleti noteszekről. Forgalmazásuk májusban kezdődik, vételáruk egységesen 539 dollártól indul.

Lenovo ThinkPad Helix
Lenovo ThinkPad Helix [+]

Továbblépve az érdekesebb mobileszközök felé, a ThinkPad Helix egy olyan gép, amely első pillantásra egy teljes értékű Ultrabook, de valójában egy tablet és egy dokkoló érdekes elegyéről van szó. A kijelző önmagában (835 gramm) is egy tablet, a dokkolóról leválasztva tapogatva és a beépített stylus segítségével kényelmesen kezelhető. A dokkoló mechanikájának érdekessége, hogy nem csak stabilan tartja a táblát, de 180 fokban kifordítva is rögzíthető a kijelző, így például a billentyűzetre visszahajtva egy olyan tabletet kapunk, amely a dokkolónak köszönhetően gazdag csatlakoztatási lehetőségekkel bír.

Lenovo ThinkPad Helix
Lenovo ThinkPad Helix [+]

A 11,6”-es IPS kijelző Full HD felbontású, biztonságáról Gorilla Glass gondoskodik. A kiépítésre itt sem lesz panasz, többek között Intel Ivy Bridge Core i7 processzor, 10 órás üzemidő, NFC, LTE, valamint elő- és hátlapi kamera (2 és 5 MP) is olvasható specifikációjában. Vételárat és érkezési dátumot nem konkretizált a gyártó.

Lenovo ThinkVision LT1423p
Lenovo ThinkVision LT1423p [+]

A Lenovo azokra is gondolt, akiknek esetleg ment közben is szükségük van egy kiegészítő monitorra, ezért bejelentette a ThinkVision LT1423p mobil érintőkijelzőt. A 13,3”-es megjelenítő 1600x900 pixeles, Gorilla Glass borítású AH-IPS panelt kapott, amit ráadásul még egy 256 nyomáspont megkülönböztetésére képes tollal is kiegészítettek, így többféle felhasználói módot is kényelmesen támogat. Vezetékes (USB 3.0) és vezeték nélküli (Wi-Fi, beépített akkumulátora 10 órás működést biztosít) verzióban valamikor a második negyedévben érkeznek a mobil ThinkVision kiegészítők, vételáruk rendre 349 és 449 dollár lesz.

Lenovo ThinkVision LT1423p
Lenovo ThinkVision LT1423p [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés