CES 2013: Sennheiser headsetek audiofil játékosoknak

A Sennheiser már korábban is próbálkozott a játékosok csoportján belül megszólítani az átlagosnál nagyobb minőségi elvárásokkal rendelkezőket, most pedig a CES alkalmával arról tett tanúságot, hogy a jövőben is komolyan gondolja ezt a törekvését. A frissen bejelentett Sennheiser P350 Special Edition és PC363D elvileg a korábbi P350 és P360 gamer fülesek továbbfejlesztett változatai, azonban az új modellek némi reszelgetésnél alaposabb változásokon estek át.


[+]

A PC 350 Special Edition minden porcikája a játékosok igényeit hivatott kiszolgálni. A méretes, izzadságálló, műbőrborítású fülpárnák a fület körbeölelve rekesztik ki a zajos külvilágot, valamint a fejpánt is hasonló párnát kapott. A masszívnak tűnő csuklóknak köszönhetően a headset összehajtogatható, így szállítás, tárolás közben kevesebb helyet foglal. A zárt rendszerű hangszórók 10 és 26 000 Hz között képesek a hangreprodukcióra, ehhez viszont 150 ohmos impedancia társul, vagyis gyengébb mobil eszközöknek esetleg problémás lehet a megfelelő meghajtása (ez nem is cél), de egy hangkártyának ez nem okozhat gondot.


[+]

A számítógéphez vagy a notebookhoz két 3,5 mm-es jack csatlakozóval kapcsolódik. A kétirányú kommunikáció végett természetesen a bal oldalára egy mikrofont is biggyesztettek, amely zajszűréssel próbálja még érthetőbbé tenni a beszédhangokat. A mikrofon rácsát ennél és a PC363D modellnél is aranyra színezték, ami kifejezetten jól mutat az egyébként „monokróm” eszközökön. A fülhallgató hangerejét egy jobb oldali kezelőszervvel kontrollálhatjuk, a mikrofon némítása pedig a kar egyszerű felhajtásával történik. A Sennheiser PC 350 Special Edition vételára 350 dollár.


[+]

A másik füles, a PC363D formavilágában leginkább a HD500 audiofil sorozatra emlékeztet, ami egyébként nem válik hátrányára. A szintén a fület körbeölelő fülpárnák és a fejpárna ezúttal minőségi bársonyborítást kapott, ami talán a műbőrhöz képest kevésbé jól szigetel, cserébe huzamosabb ideig is kényelmes a viselete és jobban szellőzik, amit ráadásul a hangszórók nyitott kialakítása is segít. Ennek értelmében zajos környezetben nem a legideálisabb választás, ráadásul a felhasználó nagyobb hangerőn a külvilágot is „zajszennyezi”, de otthoni használatra tökéletes.


[+]

A specifikáció jelen esetben 15 – 28000 Hz-es frekvenciatartományt említ, de ami ennél is érdekesebb, hogy a csomag része egy Dolby Pro Logic 7.1 Virtual Surround Sound kompatibilis külső hangkártya, igény esetén a sztereó hangzás ezzel térben kiterjeszthető. Ettől függetlenül két 3,5 mm-es jack csatlakozóval rendelkezik, ezzel lényegesen nagyobb kompatibilitást ígér (a térhatás esetleges beáldozása árán), mintha USB portra specializálódott volna. A mikrofon és a hangerő szabályozó PC 350 Special Edition-nél látottakkal azonos. A Sennheiser PC363D gamer headset hivatalos vételára még ismeretlen, de az brit Amazon szerint 209 angol font, vagyis körülbelül 337 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés