CeBIT: Exkluzív notebook a Toshibától

Hirdetés

A már tavaly beharangozott, de kezdetben csak az ázsiai régióban forgalomba került Portégé R400-as notebookról a CeBIT alkalmából végre többet is megtudhattunk. A Toshiba – legalábbis Németországban – március végén kezdi meg a tábla-PC-ként is használható, különleges formatervezésű notesz értékesítését.

A Portégé R400-ast főként üzletembereknek szánják, ezt tükrözi a kommunikációs lehetőségek tárháza is. A Microsoft Active Notifications révén – megfelelő előfizetést feltételezve push módszerrel – mobilhálózatokon keresztül érkezhetnek üzenetek, e-mailek és naptárbejegyzések, melyek a gép elülső peremén elhelyezett OLED kijelzőn akkor is figyelemmel kísérhetők, ha a notesz össze van csukva, illetve stand-by állapotban van. Ehhez egy legfeljebb 3,6 Mbps letöltési sebességet garantáló UMTS/HSDPA modult építenek az új Portégébe, mely ezenkívül rendelkezik Gigabit Ethernet, Bluetooth 2.0+EDR és 802.11a/b/g Wi-Fi interfészekkel is.

A centrinós notebook egy Intel Core Duo U2500 ULV processzor köré épül, a 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású TruBrite kijelző meghajtásáról a 945GM lapkakészletbe integrált grafikus vezérlő gondoskodik. A merevlemez 1,8 hüvelykes és 80 GB kapacitású; a fizikai sérülésből eredő adatvesztéseket rázkódáscsillapító keret és gyorsulásérzékelős fejparkolás segít megelőzni. A biztonság érdekében került a gépre ujjlenyomat-leolvasó és több szintre kiterjeszthető jelszavas azonosító rendszer. A notesz/tábla-PC mérete 304 x 240 x 32 mm, tömege 1,72 kg.

A Portégé R400 két változatban kerül piacra; az 1 GB DDR2 memóriával ellátott típus 3399 eurós, a 2 GB RAM-mal felszerelt pedig 3499 eurós ajánlott áron lesz elérhető Windows Vista Ultimate operációs rendszerrel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés