Tábla-PC-ként is használható az LG új szubnotebookja

Hirdetés

Úgy tűnik, az LG komolyan veszi a CeBIT-et, hiszen még el sem kezdődött a kiállítás, máris több termékkategóriában bejelentette újdonságait. A friss közlemény egy kétféleképpen, azaz notebooként és tábla-PC-ként használható gépről szól, a C1 Express 10,6 hüvelykes kijelzője ugyanis 180 fokkal elforgatva is visszahajtható a billentyűzetre.

A rendszer szíve egy kis üzemfeszültségű, 1,2 GHz-es Intel Core Duo U2500 processzor, mely mellé 1 GB (másfélszeresére bővíthető) memória társul. A szubnoteszeknél bevett gyakorlattal szemben nem chipsetbe integrált, hanem önálló grafikus vezérlőt alkalmaznak az NVIDIA GeForce Go 7300 személyében, melynek – multimédiás szempontból – jó kiegészítője a 24 bites, SRS WOW HD technológiát támogató hangrendszer.

Adattároláshoz egy 1,8 hüvelykes, 80 GB-os merevlemez, memóriakártya-olvasó, valamint külső (de szériafelszerelésnek számító) super-multi DVD-író áll rendelkezésre. A kommunikációt Bluetooth 2.0 interfész és az Intel 802.11a/b/g szabványokat ismerő Wi-Fi vezérlője segíti. A C1 Express mérete 271 x 206 x 27 mm, tömege 1,3 kilogramm, ajánlott ára pedig Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel együtt 2299 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés