Hirdetés

"Végtagok nélkül" is kapható lesz a BitFenix kívül kompakt, belül tágas háza

A BitFenix tavaly mutatta be Prodigy névre keresztelt PC-házát, amit elsősorban kis méretű HTPC-k, szerverek vagy játékgépek alapjául szántak. Sajnos azonban a formavilág nem mindenki tetszését nyerte el, sokak számára a méretes lábak és fogantyúk túlságosan is hivalkodóak voltak. Noha ezek megléte bizonyos esetekben akár előny is lehet (gamer gépeknél például hordozhatóság), de nem volt ideális azoknak, akik kevésbé feltűnő, egyszerűbb külsejű házra vágytak hasonló paraméterekkel.


[+]

A most bemutatott Phenom tulajdonképpen utóbbi vásárlóközönség igényeire reagál, mivel lényegében a Prodigy letisztult külsejű, íves lábaitól és fogantyúitól megfosztott változatát üdvözölhetjük. Ráadásul, akárcsak az alapjául szolgáló Prodigy, a Phenom is kétféle kivitelben lesz megvásárolható: egy egyik (Phenom) legfeljebb Mini-ITX, a másik (Phenom M) legfeljebb microATX méretű alaplapokat fogad be.


[+]

Ami a technikai paramétereket és a tudást illeti, a Phenom belseje szinte teljesen megegyezik a korábbi modellel. Az egyetlen lényeges eltérés, hogy az újdonságoknál elhagyták az egyetlen 5,25"-es rekeszt, ezáltal még több hely marad a 2,5"-es és 3,5"-es egységeknek, noha eddig sem kevés tárolót tudtunk elhelyezni bennük.


[+]

Ebből is látható, hogy a Phenom esetében a koncepció is változatlan maradt: kis helyre minél több és komolyabb alkatrészt bepréselni optimális helykihasználással és megfelelő hűtéssel. Ez a szinte változatlan elrendezésnek hála nem volt nagy kihívás, így a Phenom testvéréhez hasonlóan képes kár 330 mm hosszú VGA-t és 175 mm magas CPU-hűtőt is elnyelni, miközben a szellőzést akár öt darab ventilátorra vagy egy 240 mm-es vízhűtőre is rábízhatjuk. A letisztult formavilág ellenére az USB 3.0-s kivezetésekről és a 3,5 mm-es jack aljzatokról sem feledkeztek meg, ezek továbbra is fellelhetők a ház jobb oldalán.


[+]

A BitFenix Phenom 70, a Phenom M 80 eurós áron kerül forgalomba fekete és fehér színekben.

Előzmények

Hirdetés