A Biostar elkészült első és – eddig – egyetlen X79-es alaplapjával

Miközben más gyártók egymás után ontják magukból az LGA2011 foglalatos, Sandy Bridge-E CPU-k fogadására képes X79-es alaplapokat, addig a Biostar egyetlen modellen munkálkodott. A TPower X79 érkezése természetesen nem zárja ki, hogy később esetleg további X79-es alaplapok jelenjenek meg a gyártótól, de lényegében a mostani típus is mindent tud, amire a nagy átlagnak szüksége lehet.


[+]

A 9 fázisú tápellátással ellátott ATX szabványú alaplap fekete színű és nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapjának egyszínűségét piros PCI és PCI Express foglalatokkal dobták fel, illetve utóbbiból egy darab fehér színű is akad, mely teljes hosszúsága ellenére is legfeljebb nyolc csatorna kihasználását teszi lehetővé. A szintén piros színbe öltöztetett DDR3-as memóriafoglalatból kétszer két darab dukál, tehát nem használhatjuk ki a processzor memóriavezérlője által támogatott maximális kapacitást, de azért így sem kell majd szűkölködni a memóriában. Az adattárolókhoz a X79 PCH-ból kinyerhető kettő darab 6 Gbps és négy darab 3 Gbps SATA csatlakozó most is fellelhető az alaplapon, de míg az utóbbiból az egyik eSATA formát öltött, addig a gyorsabb portok számát egy külső vezérlő segítségével duplázták meg.


[+]

Az USB 3.0 eszközök kezeléséért az ASMedia chipje felelős, és nem kevesebb mint 8 darab kék színű SuperSpeed aljzat fogadja az eszközöket (ebből hat darab hátlapra kivezetve, kettő pedig alaplapi csatlakozópont formájában). Természetesen van Gigabit Ethernet és nyolccsatornás HD hangkodek is, mindkettő mögött a Realtek lapkája áll, utóbbi Pure Tone és THX TruStudio Pro technológiákkal megfűszerezve. Az extrák között fekete-szürke színkombinációjú hőcsöves hűtést, alaplapra kivezetett bekapcsoló, reset, CMOS clear gombokat és a hibakód kijelzőt említenénk meg, de a saját fejlesztések közül az alaplap tárházában fellelhető az elrontott BIOS frissítések kiküszöbölését lehetővé tevő BIO-Relife, valamint a T-Overclocker program is fontos eszköz lehet.

A Biostar új alaplapja januárban érkezik, de az árát egyelőre nem árulta el a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés