Biostar alaplap érkezik, nem csak HTPC célokra

A gyártó kompakt megoldása edge computing infrastruktúra, vagy visszafogott, játszós minigép építéséhez sem utolsó.

Hirdetés

A Biostar mini-ITX formátumú, A10N-8800E nevű egylapkás rendszerének agya egy 3,4 GHz-ig skálázódó, négymagos AMD FX-8800P mobil APU, mely egyúttal Radeon R7 grafikát, s azon belül hardveres HEVC dekódolást jelent. Ha nem elég számunkra a grafikus számítási kapacitás, a x16-os PCI Express sínnek hála használhatunk dedikált videokártyát is (igaz, csupán x4-es módban). A két DIMM slottal a 32 GB-nyi, 2133 MHz-es DDR4 memória támogatása ki van pipálva, csakúgy, mint a PCI Express vagy SATA interfészen egyaránt kommunikáló, 16 Gb/s-os M.2 foglalat megléte.

[+]

A rend kedvéért a mérnökök két 6 Gbps-os SATA aljzatot helyeztek el a nyomtatott áramköri lapon, melyen két-két USB 3.1 Gen 1 Type-A és USB 2.0 csatoló is otthonra lelt (melyekből további kettő-kettő darabhoz kapunk tüskesort) a dupla PS/2 port szomszédságában. Az 1.4-es HDMI anyának hála akár 4K-ban is élvezhetjük a különböző tartalmakat, ám a régebbi megjelenítők tulajdonosainak sem kell elkeseredniük, hiszen 15 tűs D-Sub konnektor szintúgy található a hátlapi lemezen.


[+]

A hangkeltésről egy 7.1-es Realtek ALC887 chip gondoskodik, három audio jack közvetítésében, míg a hálózati kapcsolódás egy Super LAN Surge technológiával felvértezett Gigabites Realtek RTL8111H chipnek köszönhetően valósul meg.


[+]

A piaci start pontos dátumáról és az árképzésről egyelőre még nem tudni biztosat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés