BFG Asylum GeForce FX

Hirdetés

A 3Dchipset.com honlapon jelent meg egy hír a BFG Asylum GeForce FX kártyájáról. E-mail útján folytatott levelezésből derülnek ki részletek a rövidesen megjelenő kártyáról. Álljon itt egy összefoglaló ezekből. Több közülük eddig is ismert volt, de vannak érdekességek is:

- GeForce FX (NV30) VPU (egyelőre nem tudni Ultra verzióról)
- 128 MB DDRII memória
- 500 MHz core frekvencia
- 1 GHz effektív DDRII órajel
- Két 400 MHz-es RAMDAC
- VGA, VIVO, DVI-I csatlakozók
- 16 GB/sec memória sávszélesség
- Minimum 350W-os tápegységet igényel!
- Olyan alaplapot igényel, mely az AGP előírásoknak messzemenőkig megfelel (vannak alaplap gyártók, melyek ezeket az előírásokat lazábban veszik)
- Az AGP foglalat melletti PCI foglalatot is elfoglalja
- Egy szabad merevlemez tápcsatlakozót is igényel (nem jó a 3.5”-os floppy kisméretű csatlakozója)
- Ár: 399.99 dollár (?)

A fenti adatok hitelesnek tűnnek, ám mivel nem hivatalosan beszerzett információkról van szó, némi kétkedésnek is helyt kell adnunk.

Érdekesség a minimum 350W-os tápegység igénye. Ilyen energiazabáló kártya lenne az újdonság, vagy "csak" a stabilitás miatt kötik ezt ki? Az is elgondolkodtató, hogy a fentiek szerint lesznek olyan alaplapok, melyekbe nem lehet betuszkolni a kártyát. Mindez nem túl vevőcsalogató, főleg annak fényében, hogy mint tudjuk, az első időkben az összes GeForce FX kártya (talán a hűtési megoldás kivételével) azonos lesz, mivel egy gyártótól kerülnek ki. Így ha ezek a specifikációk igazak, akkor mindez érvényes lesz az összes cég hasonló kártyájára.

Sajnos nem derül ki a fentiekből, hogy milyen hűtést alkalmaz a kártya, bár az elfoglalt PCI kártyahely arra enged következtetni, hogy vagy az nVidia hűtőmegoldását alkalmazzák, vagy valami ahhoz nagyon hasonlót. Reméljük hamarosan olyan termékekről is beszámolhatunk, melyek már kézzel foghatóak, tesztelhetők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés