Hirdetés

GeForce FX videókártyák négy cégtől is

Hirdetés

A Leadtek Winfast A300 TD 128 VIVO és Winfast A300U TD 128 VIVO néven hozza forgalomba az nVidia ajánlásainak megfelelő kártyákat. Mind a két terméket 128 MB memóriával látták el és ahogy két változatnál a VIVO rövidítés is mutatja, videó ki- és bemenettel is rendelkeznek majd. A Leadtek kártyái február végétől-március elejétől lesznek kaphatók.

Az ASUS V9900-es GeForce FX videókártya szintén megfelel az ajánlásoknak. A kártya műszaki adatai röviden: 128 MB DDR-II-es memória, 500 MHz-en futó processzor- és 500 MHz-en futó memória-órajel, 400 MHz-es RAMDAC, 60-240 Hz-es képernyőfrissítés, maximum 2048x1536 pixeles felbontás/85Hz-es frissítés mellett, AGP 8x/4x/2x szabvány támogatása, szabvány, 15-tűs D-Sub monitorcsatlakozó, S-VHS és kompozit tv-kimenet, S-VHS és kompozit bemenet, második kijelző-támogatása, DVI-port, valamint a kártyákhoz mellékelnek egy multi-videó be- és tv-kimeneti kábelt és egy VGA-DVI csatlakozó-átalakítót is.

A Terratec Mystify 5800 és Mystify 5800 Ultra néven árulja GeForce FX kártyáit, 549, illetve 599 euróért, ám ezek az árak még 50-100 euróval emelkedhetnek! Felszereltségük hasonló a Leadtek kártyáihoz, a 128 MB memória és a videó ki- és bemenet itt is megtalálható mindkét terméken. A magas ár ellenére a Terratec semmilyen játékot nem mellékel a kártyáihoz, csupán egy DVD-lejátszó programot.

Az ASUS termékéhez hasonlóan az AOpen Aeolus névre keresztelt GeForce FX-alapú videókártyáit is ellátták minden földi jóval, így például az FX Flow heatpipe-hűtőjével is. Rossz hír ugyanakkor, hogy a hűtő miatt az AGP-slot melletti PCI-sínről le kell mondaniuk az újdonsült kártyatulajdonosoknak. A dizájnra viszont semmi panaszunk nem lehet. Az Aeolust februártól lehet majd kapni a boltokban.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés