Beviteli eszközök kavalkádja közeleg

Egyszerű és tetszetős egeret leplezett le a Dell. A WM311 típusjelzésű, három gombos periféria fekete, fehér, piros és kék színű, fényes borítással is elérhető lesz. A szenzora 1000 dpi-s, a számítógéppel pedig vezeték nélkül kommunikál egy USB-s vevőn keresztül. A termék már kapható 30 dolláros áron.

Dell WM311
Dell WM311

A KeySonic újabb kisméretű, vezeték nélküli kapcsolattal kommunikáló hordozható billentyűzetet mutatott be KSK-5200 RFM néven. A főleg HTPC-khez, esetleg notebookokhoz ajánlható beviteli eszköz 388 x 42 x 185 mm-es méretekkel rendelkezik. A kompakt kialakítása természetesen elsősorban annak köszönhető, hogy a numerikus padot lehagyták róla. Ellenben felülre került egy új sor egy tucat médiavezérlő-billentyűvel. A klaviatúra bal oldalán helyet kapott egy görgető a két egérgombbal, a jobb oldalon pedig egy trackball található. A halk gépelést a SoftTouch technológiás membránok alkalmazása biztosítja. A készülék 2,4 GHz-es frekvencián kapcsolódik a számítógéphez, a hatótávolsága pedig nagyjából 10 méteres. A KSK-5200 RFM-et már szállítja a gyártó, az árcédulája 50 euró.

KeySonic KSK-5200 RFM [+]
KeySonic KSK-5200 RFM [+]

Elég kevés, de némi új információ érkezett a különleges – bár nem túl olcsó – megoldásairól híres Art. Lebedev Studio legutóbbi billentyűzetéről, az Optimus Popularis nevű modellről. A kétségtelenül látványos, letisztult formatervű eszköz az Optimus Maximus-szal ellentétben, nem sok külön miniatűr kijelzőből épül fel, és jóval ésszerűbben oldották meg ezúttal a tervezők a bevitelt. A gombok mindegyike átlátszó, alattuk pedig egy darab nagyméretű, nem OLED-es érintőképernyő helyezkedik el. Remélhetőleg hamarosan több részlet is kiderül a termékről, amelynek a gyártása már idén megkezdődhet, jövőre pedig hozzá is lehet majd jutni.

Az Optimus Popularis egy korábbi koncepciója
Az Optimus Popularis egy korábbi koncepciója

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés