Színváltó egér és vezeték nélküli billentyűzet jelent meg

A svéd Mionix cég néhány napja jelentette be legutóbbi, főleg játékosok számára tervezett és ajánlott egerét, a Naos 5000-t. A kis beviteli eszköz egy 1400 fényévre lévő kék szuperóriás csillagról kapta a nevét, a Naosról. Ergonomikus kialakítású formáit gumiborítás fedi be, amik így együtt jó fogást biztosíthatnak a felhasználónak. Szenzora lézeres megvilágítást alkalmaz, a legnagyobb felbontása 5040 dpi, de természetesen állítható, így könnyedén megadható a legmegfelelőbb beállítás. Plusz súlyokkal akár 40 grammal is növelhetjük az egér tömegét. Összesen hét gombja van a Naosnak, amelyek mindegyike programozható. A szövetborítású kábele két méter hosszúságú, USB csatlakozója pedig aranybevonatot kapott. Beépített memóriával is rendelkezik a Mionix egér, 128 kB-tal, amiben a beállításokat és az elmentett makrókat tárolja.

Mionix Naos 5000
Mionix Naos 5000

Az elmentett makrókkal egy idegen számítógépre kötve is a saját beállításainkkal használhatjuk a Mionixot bármilyen program telepítése nélkül. A LED-jei színét hat árnyalatból választhatjuk ki. A S.Q.A.T., azaz a Surface Quality Analyzer Tool a használt felület minőségét vizsgálja, és az adatokat feldolgozva javítja az egér pontosságát. A Mionix Naos 5000 gamer egér a gyártó tervei szerint a következő hónapban kerülhet a boltok polcaira, az ára várhatóan nettó 72 euró lesz.

A Naos színei
A Naos színei

Az egér mellett egy másik beviteli eszközről is beszámolnánk, ami ugyan nem a játékosokat célozza meg, hanem inkább a HTPC-tulajdonosokat érdekelheti. A KeySonic KSK-3200 RF billentyűzetet a MaxPoint gyártja. A klaviatúra igencsak kis méretű, pontosan 293,5 x 28 x 101 mm-es, köszönhetően a lehagyott numerikus padnak és a helytakarékos gombelrendezésnek. Ennek ellenére egy trackballt is rátettek, aminek két gombja a billentyűk bal oldalára, az irányító golyó pedig a jobb oldalra került. Nagyjából 10 méterről használható, a számítógéppel 2,4 Ghz-s Wi-Fi-n keresztül kommunikál. A halk gépelés érdekében az úgynevezett X-Type membrán technológiát alkalmazták a gomboknál. A MaxPoint KeySonic hordozható klaviatúrája 50 euróba kerül.

MaxPoint KeySonic
MaxPoint KeySonic KSK-3200 RF

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés