Hirdetés

BenQ monitor komoly munkára

A cég legújabb, SW271-es képernyője kifejezetten a professzionális felhasználókat célozza meg képességeivel.

Körülbelül három hónapja adtunk hírt a BenQ új, alapvetően professzionális grafikai és fotós munkákra szánt kijelzőjéről, az SW271-ről. A reményteli vásárlóknak jó hír, hogy a monitor elérhetővé vált, ára 1150 dollár körül mozog az online áruházakban.

A készülék specifikációi nem változtak, tehát egy 27 hüvelykes, 10 bites, 4K felbontású IPS panelre épülő monitorról van szó, amely 100%-os sRGB, 99%-os Adobe RGB és 93%-os DCI-P3 lefedettséget és10 bites HDR támogatást kínál. Ez utóbbi sajnos csak addig hangzik jól, amíg a specifikációk között nem tűnik fel a 350 cd/m² maximális fényáram, amin a BenQ úgy próbál segíteni, hogy árnyékolót is ad a kijelzőhöz, így segítve, hogy a környezeti hatások ne csökkentsék a látott kontrasztot. Ez utóbbit egyébként a gyár 1000:1-nek ígéri, miközben a frissítési frekvencia fix 60 Hz, a betekintési szög pedig 178 fok mindkét irányban.


[+]

Extra szolgáltatás, hogy a kijelző a BenQ ígérete szerint mind sRGB, mind pedig Adobe RGB esetében DeltaE ≤2 színhűségre kalibrálható, ami a megcélzott felhasználókat figyelembe véve mindenképpen fontos, ráadásul a készülék a két színteret kalibrálva kép-a-képben vagy kép-a-kép-mellett üzemmódban külön is meg tudja jeleníteni, nyilván két különálló bemenet használatakor. A képernyőt tartó állvány a kategóriának megfelelően minden irányban, így magasságában is állítható, ezen kívül pivotra (jobbra illetve balra egyaránt) is képes. Bemenetek tekintetében egy DisplayPort 1.4, két HDMI 2.0b, valamint egy USB 3.1 Gen 1 kompatibilis Type-C konnektor áll rendelkezésre. Ez utóbbi egyébként szintén alkalmas videojelek fogadására, és mellékesen a kétportos USB hubot is kiszolgálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés