Hirdetés

4K-s BenQ monitor kifejezetten fotósoknak, képszerkesztőknek

Az IPS paneles SW271 széles színteret és minőségi képet ígér.

A BenQ tovább folytatja menetelését a monitorpiacon, azon belül is direkten munkára ajánlott kijelzők között: a legújabb, SW271 típusjelzésű modellel kifejezetten azokat vették célba, akik professzionális szinten foglalkoznak fotózással, fotófeldolgozással, utómunkával, képszerkesztéssel. A 27 hüvelykes, széles betekintési szögű IPS paneles és HDR10 támogatással rendelkező modell felbontása 4K, maximális kontrasztaránya 1000:1-hez, a válaszidő 5 ezredmásodperc, a frissítési frekvencia pedig 60 Hz – FreeSync, G-Sync értelemszerűen nincs.


[+]

A háttérvilágítás LED-es, legfeljebb 350 cd/m² fénysűrűségre képes, ami egy HDR10 kompatibilis monitor esetében kicsit kevés, de a gyártó továbbra sem fejti ki, esetükben miként működik a támogatás. Kiemelendő viszont a 10 bites színfeldolgozás, a 14 bites 3D LUT, a 100% Rec.709 és sRGB, a 99% Adobe RGB és a 93% DCI-P3 színtér.


[+]

Mint minden valamirevaló grafikus monitorról, erről sem hiányzik az árnyékoló, a hardveres kalibrálási lehetőség, a Technicolor minősítés, valamint a széleskörűen állítható állvány portré móddal, sőt, VESA falikonzolokkal való kompatibilitás is van. Bemenetek terén két HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.4 és egy USB Type-C közül lehet választani, ezenkívül jutott rá fejhallgató csatlakozó, két USB 3.1 Gen1 aljzat és SD kártyaolvasó is.


[+]

A kijelző gyárilag átlagos DeltaE<2 alá kalibrálva érkezik, de a Palette Master Element szoftverrel ezen tovább lehet javítani, már amennyiben rendelkezünk kompatibilis kalibráló eszközzel, ami nem jár a termékhez. Van viszont vezetékes távirányító, ahogy azt a gyártó korábbi termékeinél is láthattuk már, erről pedig az OSD menün kívül olyan gyorsbeállítások érhetőek el, mint az sRGB és Adobe RGB színterek közötti váltás, a fekete-fehér mód. A színterekkel további játékot biztosít a GamutDuo funkció, amivel megoldható, hogy PiP/PbP módot aktiválva a két külön forrásból érkező képek külön színtérben jelenjenek meg.

Sajnos a BenQ egyelőre nem közölt árat, sem pontos megjelenési dátumot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés