Hirdetés

Ergonomikus vezeték nélküli egér az ADATA XPG lobogója alatt

A nagyméretű, tenyeres fogáshoz kényelmesnek látszó újdonság vegyes érzéseket kelt bennünk.

Az ADATA gaming almárkájaként ismert XPG egy hatgombos, madzagmentes egérrel bővítette kínálatát, ami az XPG Alpha Wireless névre hallgat. A 128 mm hosszú, 78 mm széles és 40 mm magas, szigorúan jobbkezes rágcsálóban egy háromprofilos belső memóriával megtámogatott, 100-tól 16 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-os/40 g-s PixArt PAW 3335 szenzor munkálkodik, és a fő klikkjei alá "prémium" Omron kapcsolókat raktak. Be kell valljuk, hogy nem igazán találkoztunk még "60 millió" kattintást ígérő Omronokkal, de abban szinte bizonyosak vagyunk, hogy a "prémium" jelző egyedül a japán gyártmányú D2F-01F-ekre igaz, azokat pedig 1-2 millió (reális) kattintásra szokták hitelesíteni, így nem tudni, hogy mire számíthatunk – a puding próbája az evés lesz majd.


[+]

A termékoldal elmondása szerint az egészen egyedi formavilágú, oldalain emelgetést könnyítő textúrázást viselő megoldás exoskeleteon dizájnfilozófiát követ, ami a Logitech G PRO Wirelessből kiindulva eléggé körülményes szerelhetőséget sejtet – talán túlbonyolításból eredő nagy strukturális integritásként lehetne leírni a történetet. Az apparátus alapvetően 2,4 GHz-es rádiófrekvencián kommunikál a számítógéppel, de az 5.1-es Bluetooth ugyancsak opció, és persze a főleg töltésre használt, 1,8 méteres Type-C/Type-A kábellel életbe léptethető a vezetékes üzemmód is.


[+]

A beépített akkumulátor körülbelül 60 órára elegendő kraftot képes tárolni (elvileg aktív fényekkel), s noha a brosúra nem tér ki a talpakra, a képekről látható, hogy az eszközre került cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrű, amit a papucsokkal egyetemben feketére festettek. Ebből következik, hogy bár a PTFE igen valószínű, nem virgin grade-del lesz dolgunk. Ahogy az előbb utaltunk rá, a címezhető RGB világítás sem maradt ki a receptből, amely jelen formájában három zónán (görgő, tenyértámasz és elöl, két negyedkörben) átívelve teszi tiszteletét, és az XPG Prime szoftverből variálható.

A végére hagytuk a fekete levest, a tömeget, ahol megmutatkozik a fentebb említett exoskeleton felépítés hátránya, a sok fölösleges műanyag. Szóval 98 gramm az annyi, ami nem hogy nem könnyű, de már bőven benne van a nehézsúlyban, és wireless, illetve méret ide vagy oda, manapság ez annyira nem versenyképes, pláne a megcélzott (játékos) szegmensben. A kurzorkergető vételárát vagy pontos megjelenési dátumát egyelőre nem közölték, csak azt, hogy a garancia 2 éves időtartamra fog szólni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Előzmények

Hirdetés