Hirdetés

Beleállt a földbe a Subor Z+?

A nagy reklámból mára nagy csend lett csak.

Az előző év augusztusában írtunk arról, hogy nem akármilyen konzolt kap a kínai piac, nem sokkal később pedig a fontosabb paraméterek is befutottak, továbbá az operációs rendszerre vonatkozó kérdéseket is sikerült már tisztázni. Akkoriban minden tökéletesen alakult, a rendszer még a nyugati média figyelmét is felkeltette, annak ellenére, hogy csak Kínának szánták.

Hirdetés

Az első szállítmányoknak valamikor az előző év végén kellett volna megérkezni, de ez nem történt meg. A mai világban ez annyira azért nem meglepő, van olyan, hogy csúszik egy projekt, lassan egyre sűrűbben találkozhatunk hasonló helyzettel. Ebben tehát még nem volt igazán rendkívüli, de a kínai IT Home korábban arról számolt be, hogy a Subor Z+ konzolon dolgozó csoportot feloszlatták, bezárták a Shanghai-i irodát, illetve a termék weboldala is megszűnt. Ezek már intő jelek voltak, továbbá az E3-on az AMD sem utalt magára a gépre, pedig korábban mindig kihangsúlyozták, hogy ők szállítják a hardvert a Kínának készülő konzolba.

A projekt egyébként állítólag még létezik, de tulajdonképpen vegetál, hiszen a leépítés és az irodabezárás miatt nem igazán tud haladni a fejlesztés. Ráadásul itt nem is igazán egy hardver piacra dobása a lényeges, elvégre az csak formalitás, az igazán fontos tényező az ígért saját játékplatform, amelyre belül akár exkluzív címeket lehetne vásárolni. Ez vinné igazán a pénzt, hiszen a stúdiókat támogatni kellene, hogy fejlesszenek a konzolra, vagyis ki kellene építeni egy működő ökoszisztémát, ami bizony megrémítheti a kezdetben lelkes befektetőket. Valószínűleg hasonló dolog történhetett most is, a tervezett startot nem tudták tartani, miközben egyre nagyobb költségek merülhettek fel, aminek következtében a támogatók kihátráltak. A nagy kérdés, hogy sikerül-e új befektetőket találni, ettől függhet igazán a fejlesztés jövője.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés