Hirdetés

Be Quiet! Dark Power Pro 11 tápegységek érkeznek a prémium kategóriába

A német gyártó sem mondható már annyira fiatalnak a tápok piacán, ráadásul termékei is meglehetősen kedveltek, főleg hazai pályán, ahol a vállalat 9. éve őrzi elsőségét. Most a kínálat krémjét, a Dark Power Pro sorozatot frissítették, ennek megfelelően csúcsteljesítményre gyúró modellekről van szó, egészen konkrétan 850, 1000 és 1200 watt leadására képes variánsokról. A gyártó már most leszögezte, hogy lesznek kisebb teljesítményű modellek is, ám ezek majd augusztusban érkeznek.


[+]

A Dark Power Pro 11 jelzést viselő tápok mindegyike a 80 Plus szerint a platina besorolást kapta, azaz hatásfokuk eléri a 94%-ot. Az FSP által tervezett belső ugyan nem digitális, mint az most több gyártónál divat, de ezt leszámítva modern (Full Bridge, LLC RC, DC-DC, szinkron egyenirányító, Japánban gyártott hagyományos és szilárdelektrolit kondenzátorok stb), és a megfelelő védelmekről, mint az OCP, OVP, UVP, SCP, OTP, OPP is gondoskodtak.


[+]

Ami a hűtést illeti, az alacsonyra tervezett belső építés a gyártó szerint jó hatással van a légáramlatra, amiről a 135 milliméteres SilentWings 3 ventilátor gondoskodik. Ez a szélgép a vállalat szerint nem csak tartós, hanem a lapátok szerkezete, a folyadékcsapágy, valamint a vezérlés és a motor, valamint a gumialátétes rögzítés együttese alacsony zajkibocsátást tesz lehetővé, ráadásul kezdő fordulatszáma is alacsony (250 rpm). A táp egyébként négy további ventilátor vezérlését is képes közvetlenül ellátni (hőmérséklet alapján), a lekapcsolás után pedig három percig tovább járatja a ventilátorát.


[+]

Az alapvetően négy darab +12 voltos ággal rendelkező, ATX12V 2.4 és EPS12V 2.92 szabványoknak megfelelő félmoduláris, 24/7 működésre tervezett tápegység rendelkezik egy úgynevezett OC Key kiegészítővel is, amivel lényegében egyesíti a 12 voltos ágakat egy jumper, vagy egy hátlapi kapcsoló segítségével (az a felhasználóra van bízva, hogy melyiket használja).  Az egyes modellek képességeinek (az egyes ágak terhelhetősége, kábelek száma, csatlakozók típusa, ventilátor zajszintje stb) tanulmányozásához a gyártó tápösszehasonlító oldalát ajánljuk (az első oszlopban található három DPP11 modell kipipálása után Compare now gomb megnyomása).

A Be Quiet! Dark Power Pro 11 teljesítménytől függően 225, 259 és 289 eurós áron kerülnek a boltokba 5 év garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés