Idei harmadik tesztprogramjával jelentkezett a Basemark

A Sacred Path univerzális alternatíva szeretne lenni, mivel szinte minden platformon futtatható.

Az utóbbi időben igencsak belehúzott a Basemark, ugyanis idén már két GPUScore tesztprogramot mutattak be. Tavasszal a Relic of Life nevű, sugárkövetés prezentálására tervezett teszt érkezett, majd a nyáron a The Expedition futott be, ami a modern ultramobil eszközöket célozta.

A Basemark úgy gondolja, hogy ez nem elég, így bejelentették az új GPUScore programjukat, ami a Sacred Path nevet viseli. Ennek különlegessége, hogy igyekeztek többplatformos összehasonlításra tervezni, így Android (11 vagy újabb), iOS (15 vagy újabb), macOS (12 vagy újabb), Linux, illetve Windows (10 vagy 11) operációs rendszeren futtatható. A kompatibilitás érdekében az alkalmazás DirectX 12, Vulkan és Metal API-t is támogat, és mindig az adott platform számára ideális opción fut.

A teszt olyan nagyon nem megterhelő, mert a hardverek igen nagy spektrumát kell lefedni, de az alapbeállítás 2560x1440 pixeles felbontással fut, és tartalmaz temporális élsimítást, GTAO-t (Ground Truth Ambient Occlusion), illetve opcionálisan elérhető a Variable Rate Shading eljárást, amivel az árnyalási minőség konfigurálhatóvá válik. Utóbbi természetesen csak a kompatibilis rendszereken fut.

A GPUScore Sacred Path letölthető az alábbi oldalon felsorolt linkeken keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés