Hirdetés

Bányászlap a Colorfultól

A mérnökök ezúttal szabadon engedték a fantáziájukat, így a 9 portos lap tényleg egyedi lett.

Új, a kriptovaluta-bányászatra optimalizált alaplapot mutatott be a Colorful, C.J1900A-BTC Plus V20 néven, amelynek érdekessége, hogy tervezésekor sutba dobtak minden konvenciót, és tényleg a célnak rendelték alá a formát.


[+]

Maga az alaplap, már ha lehet annak nevezni, egy körülbelül 380 x 180 mm-es téglalap, rajta kilenc darab x16-os méretű PCIe slottal, valamint tizenhat darab 6 tűs PCIe tápcsatlakozóval. A kilenc slotból nyolc valóban az, aminek kinéz, így a lapba nyolc grafikus kártya kerülhet, a középső, kék színű foglalat azonban egy egyedi kiegészítőt fogad, amelyre az egész rendszert életre keltő Celeron J1900 rendszerchip került, egy darab DDR3-as SO-DIMM slot, egy mSATA csatlakozó, egy standard SATA III port, valamint néhány alapvető konnektor (2 db USB 2.0, 1 db HDMI, 2 db gigabites Ethernet) társaságában.


[+]

Mint a specifikációkból is látszik, a cél az alapköltségek minimalizálása volt, ami a megcélzott felhasználást figyelembe véve igen helyes döntés – viszont az egyelőre nem derült ki, hogy mindez milyen árszintet jelent, ajánlott árat és elérhetőséget ugyanis a Colorful egyelőre nem tett közzé

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés