Igazi munkagép bányászoknak

Tovább növelheti a VGA-hiányt a piacon a Biostar legújabb alaplapjának megjelenése.

Egy ideje már tapasztalhatjuk, hogy a kriptopénzek, azon belül is jelenleg főleg az ethereum bányászatának felpörgése milyen hatással van a hardverpiacra, különösen a VGA kártyák és az alaplapok területén. Az előbbinél egész durva áremelkedést és készlethiányt, az utóbbinál pedig az egyre több PCIe foglalattal rendelkező szörnyek megjelenését okozza az a tény, hogy jelen pillanatban a GPU alapú bányászat még bőven jövedelmező tud lenni, nem feltétlenül szükséges speciális célgépekbe beruházni vagy „bányászegyletekbe” belépni.


[+]

A Computexen az ASRock egyelőre csak demóként ugyan, de bemutatott például egy 12 darab PCIe 2.0 x1 foglalatot és 1 darab PCIe 3.0 x16-os slotot tartalmazó modellt, de amíg ez meg nem jelenik a piacon, addig a most hivatalosan is elérhetővé tett BIOSTAR TB250-BTC Pro alaplap fogja tartani a csúcsot, amelyen mindössze egyetlen x1-es csatlakozóval van kevesebb. A lap érdekessége, hogy mindezt a 29,5 x 21 cm-es méret megtartásával érték el, úgy, hogy az x1-es foglalatok két sorban helyezkednek el – ez egyben azt is jelenti, hogy az x16-os foglalaton kívül az összes többihez külön megvásárolható csatlakozóra is szükség lesz, ha el akarjuk kezdeni a bányászatot.


[+]

A további specifikációk között LGA1151 foglalat, Gigabit Eternet, 6 darab SATA port, 6 darab hátsó és 3 darab belső USB csatlakozó, illetve két DIMM slot található. A megbízható működés érdekében szilárd elektrolitos kondenzátorokat, a PCIe foglalatokhoz pedig külön tápcsatlakozót is kapott a 130 dolláros ajánlott áron megjelenő TB250-BTC Pro.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés