Az új eszközvezérlővel is tovább recseg az X-Fi

Hirdetés

Tavaly november óta először adott ki a Creative csúcskategóriás X-Fi hangkártyasorozatához eszközmeghajtót, mely számos ponton javítja a kártya működését, egy többek által hosszú hónapok óta kifogásolt hibát azonban információnk szerint egyáltalán nem küszöböl ki – a gyártó szerint ugyanis a javítás elkészítése nem elsősorban az ő feladatuk lenne, minthogy a hibát nem a hangkártyában kell keresni.


A nálunk vendégeskedő X-Fi testvérpár

A vállalat csúcskategóriás hangkártyáit vásárlók kálváriája mindjárt az X-Fi debütálása után megkezdődött, ekkor több felhasználó stabilitási problémákra, majd később a játékok közben pattogó, recsegő hangokra panaszkodott. A Creative sokáig egyáltalán nem reagált hivatalosan a panaszokra, majd később terméktámogatási fórumán gyakorlatilag annyit közölt, hogy a hibák rajtuk kívülálló okok miatt keletkeznek, szinte kizárólag NVIDIA chipszetes alaplapokkal ellátott PC-k esetében. A gyártó ekkor az alaplapi BIOS frissítését javasolta a felhasználóknak, a sokak által szinte hisztérikusan követelt új eszközmeghajtó kiadása pedig tovább – egészen mostanáig – húzódott.

Az X-Fi hangkártyákhoz a napokban megjelent drivercsomag Windows XP operációs rendszerekre telepíthető, immáron teljes OpenAL 1.1 támogatást nyújt, valamint néhány népszerű FPS-játék hangzásvilágát varázsolja jobbá, teljesebbé. A 42 megabájtra rúgó telepítőcsomag letölthető a vállalat terméktámogatási oldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés