Az április sem telt el új Catalyst nélkül

Már azt hittük, hogy elmarad az áprilisi Catalyst, de az AMD a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette a meghajtó legújabb kiadását, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 10.4-s verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Radeon HD 2000, 3000, 4000 és 5000 szériás grafikus kártyákhoz telepíthető.

A szokásos hibajavítások mellett az eszközillesztő az AVIVO funkciókra helyezi a hangsúlyt. A rendszerprogramozók frissítették a beépített videotranszkódolót, így a Windows 7 erre épülő funkciója gyorsult, továbbá új fájlformátumok lesznek a támogatva. A transzkódoló egyébként mostantól minden nézetben elérhető lesz, így nem szükséges állandóan visszaváltani az egyszerű kezelési módra. Újítás még a H.264 formátumnál az 5.1-es szint is támogatott már, ami lehetővé teszi az elérhető legnagyobb felbontású videók lejátszását.

Az AMD tovább optimalizálta az elmúlt hónapban bemutatkozó shader fordítót, így lehet némi teljesítménynövekedéssel is számolni. A hivatalos mérések alapján a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky 3-6%-kal gyorsabban fut a Radeon HD 5700, 5800 és 5900 szériás termékeken.

Az áprilisi Catalyst szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció, valamint a legfrissebb alkalmazásprofil letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés