Az Apple gépeibe is kerülhettek hibás chipek

Hirdetés

Nemrég az NVIDIA hivatalosan is elismerte, hogy egyes mobil számítógépekbe gyártott videokártyáinak meghibásodási aránya aránytalanul magas. Mint kiderült, a felhasznált forraszanyag helytelen megválasztása miatt a grafikus chip esetenként leválhat a PCB-ről. A HP és a Dell egy átmeneti megoldást kínál a probléma megelőzésére: egy BIOS-frissítéssel magasabb fordulatszámon járatja a GPU-t hűtő ventilátort, így a videokártya kevésbé van kitéve a hőmérséklet hirtelen változásának.


Nem hibás. Vagy mégis?

Az NVIDIA biztosította az Apple-t, hogy számukra nem szállított ezekből a termékekből, de a cég úgy gondolja, hogy egyes GeForce 8600M GT videokártyákkal szerelt termékei mégis érintettek lehetnek. Ezek a fentebb említett grafikus processzorral szerelt 15 (2,2/2,4 GHz) és 17 (2,4 GHz) hüvelykes, valamint a 2008 elején gyártott MacBook Pro modellek. A cég természetesen vállalja, hogy ha bármelyik gép kijelzőjén hibásan, torzultan jelennek meg adatok vagy egyáltalán nincs kép, akkor azokat ingyenesen megjavítja vagy kicseréli.

A negatív hírek ellenére elképzelhető, hogy a holnapi nap során megrendezésre kerülő Apple eseményen az is bejelentésre kerül, hogy a notebookokban eddig használt Intel mellett az NVIDIA MCP79 kódjelű chipsetje is felhasználásra kerülhet. Legalábbis egyesek úgy gondolják, hogy az NVIDIA honlapjának notebookos részlegén látható képen egy Apple mobil számítógép látható.


Csak nem egy MacBook Air?

Amennyiben a hír igaznak bizonyul, az a belépőszinten versenyző MacBookok, valamint a MacBook Air esetén segíthet lejjebb szorítani az árakat, mivel az Intel Centrino 2 platform a jelenleg még borsos áron kapható DDR3-as modulokat támogatja, míg az NVIDIA chipsetje elboldogul a DDR2-es memóriákkal is. Emellett nagyobb teljesítményre képes, támogatja a HybridPower, valamint a HybridSLI technológiákat, és ugyanúgy képes a HD felbontású videók lejátszásának gyorsítására. Már csak egyet kell aludni, és minden kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés