Átszervezések az NVIDIA háza táján

Az elmúlt hetek információi alapján lassan, de biztosan beindul a Tegra szekere. Az egy évvel ezelőtt bemutatott SoC (System-on-Chip) rendszer a Microsoft érdeklődését is felkeltette. A pletykákat már maga a redmondi óriás is megerősítette, azaz a Zune HD néven megjelenő médialejátszóban NVIDIA Tegra szív fog dobogni.

Hirdetés

A Microsofttal kötött megállapodás komoly bevételt hozhat a zöldek számára, így Jen-Hsun Huang nem véletlenül reménykedik abban, hogy pár év múlva a Tegra felel majd az NVIDIA bevételeinek több mint feléért. A Qualcomm, az STMicro és a Texas Instruments természetesen nem adja majd könnyen a hordozható készülékek piacát, de kétség sem fér hozzá, hogy a Tegra jelenleg minden konkurens megoldásnál erősebb.


Lehet, hogy a briteknek lesz igazuk? - Forrás: PCPOP.COM

A marketinggépezet is hatalmas erőket mozgósít majd a rendszer népszerűsítésére, továbbá az NVIDIA egy külön fejlesztői programot is indít, ami majd Roy Taylor irányítása alatt fog működni. Az úriember neve többeknek ismerős lehet, ugyanis sokak fülében még mindig ott cseng mára már szállóigévé vált mondata: Az ATI már csak a briteket érdekli! A múlt év májusában napvilágot látott nyilatkozat óta azonban nagyot fordult a világ, aminek következtében az NVIDIA egyre inkább visszaszorul a grafikus processzorok világában. Roy Taylor eredményei viszont magukért beszélnek, ugyanis eddig a pillanatig a The way it's meant to be played program vezetőjeként dolgozott, amely hatalmas sikereket ért el a fejlesztőstúdiók körében.

Természetesen a játékfejlesztőket megcélzó program nem szűnik meg, csupán a befektetett erőforrások szűkülnek, mivel az NVIDIA számára most a Tegra szoftveres támogatása a legfontosabb. A zöldek a szeptember végén megrendezésre kerülő GPU Technology Conference alkalmából várhatóan számos információval fognak szolgálni a jövőbeli Tegra rendszerekről, melyek minden bizonnyal támogatni fogják a CUDA platformot is. Roy Taylornak és csapatának tulajdonképpen „egyszerű” dolga lesz: meg kell győzni a fejlesztőket a Tegra támogatásáról, bármi áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés