Két év múlva temetik az Athlon XP-t

Hirdetés

Az AMD előreláthatólag 2005 végére befejezi a 32 bites processzorok gyártását, eddig készülnek még Athlon XP lapkák, jósolta a vállalat egyik vezetője. Marty Seyer, az AMD mikroprocesszor üzletágának alelnöke egy, a Comdexen tartott sajtóbeszélgetésen beszélt a 32 bites lapkák jövőjéről.

Seyer ugyanakkor elmondta: a vállalat mindaddig forgalmazni kívánja a 32 bites processzorokat, amíg a felhasználók igénylik azokat. Ám, mint hozzátette, a 64 bites lapkák árainak csökkenésével egyre kevésbé lesznek vonzóak a hetedik generációs processzorok.

Az AMD már jövőre is több tízmillió Opteron és Athlon 64 (FX) processzor eladásával számol, míg az elkövetkező három évben 50 és 100 millió 64 bites chipet tervez forgalmazni. Seyer elmondta, a volumen növekedésében jelentős szerepet játszik majd az árak csökkenése.

Az asztali számítógépekbe szánt Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorokból az AMD a szeptember 23-i bemutatót követően több tízezer darabot adott el a harmadik naptári negyedévben. A jelenlegi, negyedik negyedévben a vállalat több százezer, míg a jövő év első negyedévében már több millió Athlon 64 eladásával számol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés