Multimédiás termékfrissítések az Eminent és a Lenco jóvoltából

Hirdetés

A holland illetőségű Eminent ismét egy asztali médialejátszót leplezett le, melynek természetesen a Full HD-s videók kezelése sem jelent gondot. A hdMedia RT², avagy az EM7180-as típusú készülék tud merevlemezt is fogadni, de két USB és eSATA csatlakozójának köszönhetően külső tároló is köthető rá, ráadásul hálózatra is kapcsolható 10/100-as Ethernet aljzatán keresztül. A felhasznált HDD-k SATA interfészesek és 3,5”-es méretűek lehetnek, a gyártó leírása szerint legfeljebb 2 TB-os kapacitásig.

Eminent hdMedia RT² (EM7180)
Eminent hdMedia RT² (EM7180)

Az EM7180 képes lejátszani az MKV, a VC-1, az AVCHD és a H/X.264-es mozgóképeket, valamint a Blu-ray ISO fájlokat is megnyitja. Persze az olyan hagyományosabb, klasszikus formátumokat is kezeli, mint a DivX, az Xvid és az MPEG-1/2. Beépített BitTorrent és Usenet klienseket is kapott, a tárolt médiatartalmakat pedig Samba, UPnP vagy NFS hálózatokon keresztül is képes streamelni. Kimenetei közt találhatunk 1.3-as HDMI-t, komponens és kompozit, valamint optikai aljzatot a Dolby AC3 és DTS hang számára. Öt év garanciát vállal rá a gyártó, az ára pedig 125 font, azaz nagyjából 144 euró.

Eminent hdMedia RT² (EM7180)
Eminent hdMedia RT² (EM7180)

A multimédiás kiegészítők ismert gyártója, a Lenco most jó szokásától eltérően visszafogottabb kínálattal érkezett, ugyanis csak egy iPad dokkolót mutattak be. Az IPS-260 típusú eszköz iPad, iPhone, és iPod fogadására van felkészítve. A háromszög metszetű talpazata egy 2.1 csatornás hangrendszerrel van ellátva, ami 9 wattos (2+2+5 watt) teljesítményű, és két 2”-es, valamint egy 3”-es hangszórót tartalmaz. A belerakott készülék elforgatható és dönthető is, a mellékelt távirányítóval pedig a kezelés is egyszerűbb lesz. A talpazatra tettek még aux bemenetet és videokimenetet is. Az IPS-260 áprilistól lesz kapható, javasolt bruttó fogyasztói ára hazánkban 29 990 forint lesz.

A Lenco IPS-260 egy iPaddel és egy iPhone-nal A Lenco IPS-260 egy iPaddel és egy iPhone-nal
A Lenco IPS-260 egy iPaddel és egy iPhone-nal [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés